Bārtulis malā, "Flyers" soli no otrās kārtas

Aizvadītajā naktī Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā pie uzvaras bez Oskara Bārtuļa sastāvā tika Filadelfijas "Flyers", kas ar rezultātu 4:1 mājās uzveica Ņūdžersijas "Devils", sērijā panākot jau 3:1.

Ceturtais sērijas mačs norisinājās Filadelfijā, tomēr no spēles sākums mājiniekiem īsti neizdevās - viesi bija aktīvāki vārtu apdraudētāji, un tas arī attaisnojās 13. minūtē, kad Iļja Kovaļčuks izvirzīja vadībā "Devils" ar 1:0. Pēc pārtraukuma "lidotāji" saņēmās un noraidījumiem diezgan bagātā mačā vispirms vairākumā izlīdzināja rezultātu (Džefs Kārters), bet divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām pirmo reizi ar Denija Brīra veiksmīgo metienu izvirzījās vadībā (2:1).

Trešās trešdaļas piektajā minūtē mājinieki palielināja atrāvienu līdz diviem vārtiem (3:1), bet, trešdaļai vēl neesot pat pusē, Kārters guva savus otros vārtus mačā un visā šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā, panākot jau 4:1. "Devils" vairs nespēja likt neko pretī, un "Flyers" trešo reizi četros mačos svinēja uzvaru - 4:1.

Citos mačos Nešvilas "Predators" ar 4:1 uzveica Čikāgas "Blackhawks", panākot vadību sērijā (2:1), ar 2:1 Sanhosē "Sharks" pirmajā pagarinājumā pieveica Kolorado "Avalanche" (sērijā 2:2), bet Detroitas "Red Wings" neatstāja cerības Fīniksas "Coyotes" (3:0), sērijā panākot līdzsvaru 2:2. Tomēr rezultatīvākais mačs norisinājās Otavā, kur Sidnijs Krosbijs guva divus vārtus, un Pitsburgas "Penguins" ar 7:4 uzveica vietējo "Senators", sērijā panākot 3:1

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais