Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas grupā nākamgad arī Kanāda, mājiniece Dānija un Dienvidkoreja

© Romāns Košarovs/ f64 photo agency

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) savā mājaslapā paziņojusi nākamā gada pasaules čempionāta grupu sadalījumu. Latvija spēlēs B grupā Herningā, kurā būs arī Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Dānija un Dienvidkoreja.

Grupas pasaules čempionātā tiek veidotas pēc IIHF ranga, kas atjaunots pēc iepriekšējā pasaules čempionāta (proti, nākamā gada grupas veido pēc pašreizējā jaunākā ranga). Un atbilstoši tam 12. vietā esošajai Latvijai būtu jāspēlē vienā apakšgrupā ar ranga 1. (Kanādu), 4. (Somiju), 5. (ASV), 8. (Vāciju), 9. (Norvēģiju), 13. (Franciju) un vājākās vietas īpašnieci (Dienvidkoreju). Tomēr, tā kā nākamā gada saimniece Dānija, kas rangā ieņem 14. pozīciju, nolēmusi spēlēt Herningā, nevis Kopenhāgenā, mājinieku dēļ reglamentā pieļauta viena izmaiņa un Dānija un Francija samainīta grupām.

A grupa: Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija, Austrija
B grupa: Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Latvija, Dānija, Dienvidkoreja

No mūsu grupas komandām šā gada čempionātā augstāko vietu izcīnīja Kanāda, kas finālā bullīšos atzina zviedru pārākumu (1:2). Somija cīņā par bronzu piekāpās krieviem (3:5), bet ASV un Vācija izstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot attiecīgi Somijai (0:2) un Kanādai (1:2). Mēs ieņēmām desmito pozīciju, bet norvēģi un dāņi - attiecīgi 11. un 12. Dienvidkoreja IA turnīrā izcīnīja otro vietu, ar 11 punktiem piecās spēlēs apsteidzot Kazahstānu, Poliju, Ungāriju un Ukrainu un atpaliekot vienīgi no Austrijas.

Dienvidkoreja elitē spēlēs pirmoreiz, tādēļ ar šo izlasi augstākajā divīzijā, protams, tiksimies pirmoreiz. Visbiežāk no mūsu grupas pasaules čempionātos spēlēts pret ASV, kas 12 mačos uzvarēta trīsreiz, bet amerikāņi pārāki bijuši astoņos mačos. Pa desmit reizēm spēlēts pret Kanādu, pret kuru vienīgā nezaudētā spēle bija pirmajā tikšanās reizē 1997. gadā (3:3), un Vāciju, kas mūs uzvarējusi sešreiz (piecreiz pamatlaikā). Ar Norvēģiju esam tikušies deviņas reizes, bet zaudējuši pēdējās divās spēlēs, kamēr pret Somiju un Dāniju bijušas attiecīgi septiņas un piecas spēles. Šogad spēlējām pret Dāniju (3:0), ASV (3:5) un Vāciju (3:4, bullīšos).

"Abas grupas ir ļoti tuvu tam, lai būtu perfekti sabalansētas," sacīja Dānijas Hokeja federācijas prezidents Henriks Bahs Nilsens. "Zviedrijai un Dānijai bija jābūt atšķirīgās grupās, un gribējām lai Krievija spēlētu Kopenhāgenā." Herningas halles ietilpība būs 11 tūkstoši skatītāju, savukārt čempionāta galvenā arēna būs Kopenhāgenā, kas būs spējīga uzņemt 12 tūkstošus interesentu. Spēļu kalendārs tiks paziņots vēlāk, bet biļešu tirdzniecība sāksies septembrī.

IIHF rangs pēc 2017. gada pasaules čempionāta

Izmantotie resursi:
Groups for 2018 - 2017 WM - International Ice...