Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ziemeļu divcīņā Zviedrijas vairākums nokārto uzvaru pār Somiju

© REUTERS

Pasaules čempionāta otrajā pusfinālā šovakar Zviedrijas izlases hokejisti Ķelnē ar 4:1 pieveica Somijas valstsvienību. Svētdien mačā par bronzas medaļām Somija tiksies ar Krieviju, bet pēc tam finālspēlē Zviedrija mērosies spēkiem ar Kanādu.

Spēle iesākās rezultatīvi - jau mača 2. minūtē Niklass Bekstrems uzvarēja iemetienā, bet aizsargs Aleksandrs Edlers no zilās līnijas trieca ripu somu vārtos - 1:0. Atbilde gan ilgi nebija jāgaida, jo jau pēc nepilnām trim minūtēm Edlers izsita ripu Juhamati Āltonenam, taču tā nonāca tieši uz nūjas Jonasam Kempainenam, kurš panāca 1:1. Trešdaļas turpinājumā zviedri vairāk kontrolēja ripu un biežāk uzkavējās pretinieku aizsardzības zonā, tomēr līdz reāliem draudiem Hari Seteri vārtiem nonāca reti. Arī viņa kolēģis pretējos vārtos, Henriks Lundkvists nebija ļoti noslogots, pirmajam periodam noslēdzoties neizšķirti.

Arī otrās trešdaļas sākumā ripa vairāk bija zviedriem, bet noteikumus somi pārkāpa pretinieku zonā. Šis bija pirmais vairākums spēlē, un Zviedrijai vajadzēja tikai septiņas sekundes, lai to izmantotu - ļoti precīzs metiens padevās aizsargam Jonam Klingberjam - 2:1. Perioda vidū teicam iespēja palielināt pārsvaru radās Oskaram Lindberjam, taču somus glāba vārtsargs Seteri. Drīz pēc tam par skaitliskā sastāva pārkāpumu zviedri palika četratā, tomēr Somijai pārspēt Lundkvistu neizdevās. Perioda otrajā pusē otro vairākumu ieguva Zviedrija, kura arī šoreiz prata sodīt somus, pēc Bekstrema piespēles vārtus gūstot Viljamam Nīlanderam - 3:1. Tam sekoja vēl viens somu noraidījums, un zviedri atkal bija tuvu vārtu guvumam, tomēr šoreiz izglāba Seteri.

Pēc trešdaļas beigu sirēnas Viktors Hedmans pagrūstījās ar Kempainenu, tādējādi trešo periodu komandas sāka nepilnos sastāvos. Spēle kļuva līdzīgāka, jo somi bija spiesti doties uzbrukumā, taču reālo vārtu gūšanas momentu nebija ne pie Lundkvista, ne pie Seteri vārtiem. Bet nepilnas septiņas minūtes līdz mača beigām Jūakims Nūrdstrems ceturto reizi ieraidīja ripu Somijas izlases vārtos, noņemot jautājumus par cīņas uzvarētāju -
4:1. Atlikušajā laikā abām komandām bija iespējas gūt vēl vārtus, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Zviedrija - Somija 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Vārti: 1:49 Edlers (Bekstrems) 1:0, 4:45 Kempainens (J. Āltonens) 1:1, 24:36 Klingberjs (Ēkmans-Lāšons, Nīlanders, vair.) 2:1, 34:52 Nīlanders (Bekstrems) 3:1, 53:52 Nūrdstrems (Krīgers) 4:1.
Soda minūtes: 6:10
Metieni: 41:23
Vārtsargi: H. Lundkvists - Seteri (līdz 57:53)

Pasaules čempionāts. Cīņa par medaļām

Datums Laiks Spēle Komandas Rezultāts
20.05 16:15 Pusfināls Kanāda - Krievija 4:2
20.05 20:15 Pusfināls Zviedrija - Somija 4:1
21.05 17:15 Par 3. vietu Krievija - Somija
21.05 21:45 Fināls Kanāda - Zviedrija