Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Aģents: Balinskis pasaules čempionātā raisījis NHL klubu interesi

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pazīstamais hokeja aģents Dens Milstains, kurš pārstāv vairākas Krievijas hokeja zvaigznes, šovakar paziņojis, ka par viņa klientu kļuvis Latvijas jaunais hokejists Uvis Balinskis.

„NHL komandas, ņemiet šo vērā,” savā „Twitter” profilā pavēstījis Dens Milstains, hokeja aģents, kura klientu lokā ir vairāki Krievijas izlases līderi. „Esmu pagodināts pārstāvēt Rīgas „Dinamo” un Latvijas izlases aizsargu Uvi Balinski. NHL ir nākamais solis.”

„Balinskis ir no KHL, un viņa sniegums Latvijas izlasē pasaules čempionātā raisījis NHL klubu interesi,” rakstīja Milstains. „Esam gatavi darījumiem!”

20 gadus vecais Balinskis savā debijā pasaules čempionātā piedalījās visās septiņās Latvijas izlases spēlēs, tajās izdarot divas rezultatīvas piespēles. Viņš čempionāta laikā daudz tika izmantots spēlē vairākumā un turnīru pabeidza ar lietderības koeficientu mīnus viens.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Balinska spēli PČ vērojuši vairāku NHL klubu izlūki un ka vairāku NHL klubu pārstāvji neoficiālās sarunās pauduši gatavību piedāvāt viņam līgumu. Jāpiemin gan, ka šobrīd Balinskis ir vienīgais hokejists, kurš oficiāli palicis Rīgas „Dinamo” sastāvā arī uz nākamo sezonu.

F64

Milstaina kā hokeja aģenta specifika ir darbs ar Krievijas hokejistiem, viņa klientu lokā ir tādas zvaigznes kā Pāvels Dacjuks, Artēmijs Panarins un Ņikita Kučerovs, kā arī vairāki jaunie krievu hokejisti. Turklāt pavisam nesen Milstains vienam Latvijas hokejistam jau palīdzēja noslēgt līgumu ar NHL klubu. Viņa klientu sarakstā atzīmēts arī Kristofers Bindulis, kurš marta sākumā noslēdza trīs gadu pirmā līmeņa līgumu ar „Capitals”. Arī Bindulis Latvijas izlases sastāvā bija pasaules čempionātā Ķelnē.