"Flyers" uzvar bez Bārtuļa

Filadelfijas ''Flyers'' atjaunojusi vadību sērijā pret Ņūdžersijas ''Devils'', aizvadītajā naktī izcīnot uzvaru pagarinājumā ar 3:2. Uzvaras vārtus guva Daniels Karsillo, bet latviešu aizsargs Oskars Bārtulis šajā spēlē nepiedalījās.

''Flyers'' varēja izcelties jau pirmajā uzbrukumā, taču netika izmantota divi pret vienu situācija. Pēc tam ''Devils'' trīs reizes pēc kārtas spēlēja vairākumā un spēja izmantot trešo vairākumu. 8. minūtē ar rezultatīvu metienu no zilās līnijas pēc Filadelfijas aizsargu noguldīšanas izcēlās Braiens Rolstons, izvirzot ''Devils'' vadībā. ''Flyers'' ātri izdevās panākt izlīdzinājumu un arī vairākumā. Kimo Timonena diagonālu piespēli vārtu priekšā uztvēra Klods Žirū – 1:1. Perioda turpinājumā abām komandām bija pa vēl vienai vairākuma iespējai, taču bez panākumiem.

Otrais periods aizritēja ar diezgan ievērojamu mājinieku pārsvaru, taču rezultātā to apliecināt neizdevās. ''Flyers'' trešdaļu sāka ļoti enerģiski un vārtus guva jau 75. sekundē. Aktīvi nospēlējot aiz vārtiem, ripu vārtu priekšā nepiesegtajam Maikam Ričardsam adresēja Daniels Karsillo – 2:1. Perioda vidū Filadlefijai izdevās varena ofensīva ''Devils'' zonā, kas ilga aptuveni pāris minūtes un noslēdzās ar Simona Gaņjē metienu pa vārtu stabiņu. Filadelfiju atkal noraka disciplīna. Aiz Braiena Bušē vārtiem tika nogāzts Daiņus Zubrus, un Ņūdžersija guva līdzīgus vārtus pirmajā periodā gūtajiem. Atkal Rosltona šāviens no zilās līnijas – 2:2.

''Flyers'' pārsvars bija arī trešajā periodā, taču viesu vārtsargs Martins Brodērs, bija nepārspējams, un ''Devils'' aizvilka spēli līdz pagarinājumam. Tajā gan viss ātri beidzās. 4. minūtē Ričardss pēc neveiksmīga mēģinājuma pie stabiņa pārspēt Brodēru pāradresēja ripu Karsillo, kurš pielika punktu šim mačam – 3:2. ''Flyers'' sērijā vadībā ar 2:1. Nākamais mačs otrdien turpat Filadelfijā.

Oskars Bārtulis pēc neveiksmīgi aizvadītas sērijas otrās spēles Ņūdžersijā (3:5) tika nosēdināts rezervē, un viņa vietu ieņēma Lukašs Krajičeks, kuram visnotaļ laba spēle – pāris bloķēti metieni un vienā epizodē novērsts ''Devils'' izgājiens viens pret vienu.

Citās spēlēs

Pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji Pistburgas ''Penguins'' ar 4:2 uzvarēja Otavā. Vieni vārti un rezultatīva piespēle Sidnijam Krosbijam, rezultatīvs metiens arī Jevgēņijam Malkinam. ''Pens'' sērijā vadībā ar 2:1. Vēl vienu neveiksmi pret Kolorado ''Avalanche'' piedzīvojusi regulārās sezonas labākā komanda rietumos – Sanhosē ''Sharks'', kas šoreiz piekāpās papildlaikā ar 0:1. Vienīgos vārtus papildlaika pirmajā minūtē guva Raiens O'Railijs. ''Avalanche'' sērijā vadībā ar 2:1. Visbeidzot Čikāgas ''Blackhawks'' revanšējās Nešvilas ''Predators'' – 2:0. Pa vieniem vārtiem Deivdam Bolandam un Patrikam Keinam. Šajā sērijā 1:1.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais