Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja čempionāta pusfinālā Kanāda pret Krieviju

© EPA/Scanpix

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē šovakar Ķelnē iepriekšējo divu gadu pasaules čempioni Kanādas hokejisti ar 2:1 pārspēja mājinieci Vācijas valstsvienību. Pusfinālā Kanādas izlase sestdien mērosies spēkiem ar Krievijas hokejistiem.

Kanādieši jau ar pirmajām sekundēm devās uzbrukumā, un vienā no epizodēm pēc Raiena O’Railija metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu. Lai gan Kanādas izlasei arī turpinājumā piederēja pārsvars, mājinieki ar gana aktīvu spēli prata radīt vismaz dažus pusmomentus pie Kelvina Pikāra vārtiem. Pavisam tuvu vārtu stabam ripa aizspurdza pēc Kloda Žirū šķīliena, bet nepilnas četras minūtes līdz perioda beigām Patriks Raimers par turēšanu saņēma divu minūšu noraidījumu. Aizritēja nepilna minūte un pēc O’Railija piespēles rezultātu atklāja Marks Šaiflī - 1:0. Atlikušajā laikā laba iespēja panākt izlīdzinājumu bija Jannikam Zaidenbergam, taču viņš vārtu priekšā netrāpīja pa ripu.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē vācieši diezgan daudz uzturējās Kanādas aizsardzības zonā, tomēr līdz reāliem vārtu gūšanas momentiem tikt neizdevās (izdarīto metienu ailītē joprojām bija nulle). Savas iespējas radās arī kanādiešiem, taču Patriks Grubauers spēlēja droši. Tad Leons Draizaitls otro reizi mačā atstāja Vācijas komandu četratā, bet līdz galam vairākumu kanādieši nenospēlēja, jo Mičs Mārners saņēma divas minūtes par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Tomēr bīstamākais moments Vācijas izlases vairākuma laikā radās pie Grubauers vārtiem, bet Šons Kuturjē duelī ar vārtsargu savu iespēju palaida garām. Kad ripa otro reizi nonāca vāciešu vārtos, tiesnesis fiksēja nepareizu nomaiņu iemetienā un piešķīra Žirū noraidījumu. Tomēr jau vienādos sastāvos divas minūtes līdz trešdaļas beigām Džefs Skiners, neviena netraucēts, vārtu priekšā apstrādāja atvairīto ripu un raidīja to vārtos - 2:0. Jāpiebilst, ka metienu attiecība otrajā periodā bija 20:1 Kanādas labā, turklāt vienīgo metienu vācieši izdarīja dažas sekundes līdz trešdaļas beigām, metot no laukuma centra.

Arī trešajā periodā kanādiešiem bija pārsvars, bet pāris izdevības radās arī vāciešiem, taču gan Kristiāns Ērhofs, gan Fēlikss Šics netrāpīja vārtos. Pēc brīža sekoja Dāvida Volfa pārkāpums (2+10), atstājot mājiniekus mazākumā, bet O'Railijs skaitliskajā pārsvarā trāpīja pa vārtu stabu. Arī šoreiz kanādieši līdz galam vairākumā nenospēlēja, jo Breidens Šenns izsita pretiniekam nūju un saņēma divu minūšu noraidījumu. Šo vairākumu Vācija nerealizēja, bet perioda vidū pēc Aleksa Kilorna noraidījuma ieguva vēl vienu iespēju, kura arī palika neizmantota. Vēl vairāk - aci pret aci ar Grubaueru izskrēja Kuturjē. Tam sekoja skaitliskā sastāva pārkāpums vāciešiem, un tieši mazākumā pēc izcilas Ērhofa piespēles Janniks Zaidenbergs izgājienā viens pret vienu pārspēja Pikāru - 2:1. Atlikušajā laikā abām komandām vairāk nesanāca nekā sanāca, bet pēdējā minūtē kanādieši pat īsti neļāva Vācijai veikt beigu ofensīvu, tā vietā iespiežot mājinieku viņu zonā.

Kanāda - Vācija 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Vārti: 17:11 Šaiflī (O’Railijs, Mārners, vair.) 1:0, 38:08 Skiners (Metisons, Šaiflī) 2:0, 53:21 J. Zaidenbergs (Ērhofs, maz.) 2:1.
Soda minūtes: 8:18
Metieni: 50:20
Vārtsargi: Pikārs - Grubauers

PČ ceturtdaļfināls

Datums Laiks Vieta Spēle Rezultāts
18.05 17:15 Ķelne ASV - Somija 0:2
18.05 17:15 Parīze Krievija - Čehija 3:0
18.05 21:15 Ķelne Kanāda - Vācija 2:1
18.05 21:15 Parīze Šveice - Zviedrija 1:3

PČ pusfināls

Datums Laiks Vieta Spēle
20.05 16:15 Ķelne Kanāda - Krievija
20.05 20:15 Ķelne Zviedrija - Somija