Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pret krieviem nespēlēs arī Džeriņš un Sprukts, Ābols no Indraša gaida divus vārtus

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas izlase šovakar dosies laukumā pret Krieviju, kas uzvarējusi visās piecās spēlēs. Mūsējie atpūtinās centra uzbrucējus Andri Džeriņu un Jāni Spruktu, kā arī pieteiks astoņus aizsargus.

Latvijas izlases rīta treniņā nepiedalījās tikai divi hokejisti - centra uzbrucēji Andris Džeriņš un Jānis Sprukts. Pirmais laukumu pameta vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš pret krieviem debitēs pasaules čempionātā. Pēcāk treneris Artis Ābols norādīja, ka pirmajā maiņā kopā ar Kasparu Daugaviņu un Robertu Bukartu spēlēs Teodors Bļugers, kamēr Sprukta vietu starp Miku Indraši un Rihardu Bukartu ieņems Māris Bičevskis, kurš pret amerikāņiem noorganizēja pirmo vārtu guvumu.

"Līdz galam vēl neesam izlēmuši, pret kuru maiņu spēlēs Zemgus Girgensons ar partneriem. Krieviem talanta pietiek. Ir gan Vadima Šipačova maiņa, gan Jevgeņijs Kuzņecovs pievienojies. Pagaidām nezinām, ar ko viņš spēlēs - to redzēsim tikai vakarā," pauda Ābols, kurš norādīja, ka labākais veids, kā cīnīties ar krievu vairākumu, kas ir labākais pasaules čempionātā, ir nepelnīt noraidījumus.

"Krievija ir meistarīga komanda. Gana daudz talantīgu spēlētāju gan no NHL, gan no KHL. Ripu zonā viņi tāpat vien nemet. Ātra un kreatīva komanda," sacīja Ābols. Viņš treniņa laikā Mikam Indrašim atgādinājis, ka viņš allaž iemet divus vārtus pret Sanktpēterburgas SKA, bet Krievijas izlase esot vien pastiprināts SKA. "Treneris tas pats, tikai vēl vairāk talanta. Vienlaikus komandā redzams balanss, ir hokejisti, kuri ir mazākuma un spēka spēles speciālisti."

Mačam tiks pieteikti astoņi aizsargi, un ir skaidrs, ka līderi spēlēs mazāk nekā ierasts. Tomēr viņu loma būs zināma tikai tad, kad būs redzams, kā iegrozīsies mačs. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs pirms rīta slidošanas atgādinājis hokejistiem, ka stils nemainīsies un ka nenotiks nekāda atkāpšanās. Spēles sākums pulksten 21:15.