Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pret krieviem vārtos Punnenovs un tiks atpūtināti līderi

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Latvijas izlasei pasaules čempionātā priekšā būt vai nebūt spēles pret Krievijas un Vācijas izlasēm. Pret krieviem, kuri nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu, vārtos stāsies Ivars Punnenovs, kuram tā būs debija, tāpat pie spēles laika tiks jaunie hokejisti.

Latvijas izlasei priekšā divas izšķirošās spēles, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā - mači pret Krievijas un Vācijas izlasēm. Galvenie sāncenši ir laukuma saimnieki, kuri arī savākuši deviņus punktus. "Būt vai nebūt spēles - tas ir pats jautrākais, kas uz ledus var būt. Agresīvs hokejs par kaut ko, nevis tāpat vien, un tad emocijas vienmēr ir vairāk," sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš. "Jānoskaņojas, ka būs grūti. Jānoskaņo sevi agresīvai un netīrai spēlei. Jānofokusējas, lai laukumā nedarītu muļķības."

Šodien Latvijas izlase uzņēma kopbildi, un lielākajai daļai hokejistu tas bija vienīgais izgājiens uz ledus, jo treniņu aizvadīja tikai tuvākie rezervisti. Kā norādīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs, viņi visi rīt piedalīsies mačā pret Krieviju, tādējādi debiju 2017. gada turnīrā piedzīvos aizsargi Jānis Jaks un Kristofers Bindulis, kā arī uzbrucējs Frenks Razgals. Savukārt vārtos pirmo reizi pasaules čempionātā stāsies Ivars Punnenovs. Krievijas izlase piecos mačos iemetusi 27 ripas, tomēr Hārtlijs pārliecinoši norādīja, ka Punnenovs aizvadīs lielisku maču.

"Mūsu grupā Krievija bijusi labākā komanda ar milzu atrāvienu," sacīja Hārtlijs, ar smaidu piebilstot - ja žurnālistiem zināma kāda viņu vājā vieta, tad lai padodot viņam ziņu. "Nedomāju, ka viņus iespējams apturēt - var tikai ierobežot. Jāatņem iespēja ieskrieties un izmantot stiprās puses. Mums būs jāaizvada labākais mačs visā turnīrā." Pagaidām kanādiešu speciālists nenosauca spēlētājus, kuri pret krieviem atpūtīsies.

Ja vien neizdosies pārsteidzoši sagādāt krieviem pirmo zaudējumu čempionātā, pret vāciešiem būs vajadzīga uzvara. Pēdējoreiz vienības izšķirošā mačā satikās septembrī, kad Vācija Rīgā uzvarēja ar 3:2 un ieguva ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Izšķirošos vārtus viesi guva, realizējot kapteiņa Daugaviņa uzbrukuma zonā nopelnīto noraidījumu.

"Jāatceras nevis tas, ka zaudējām, bet tas, ka otrajā un trešajā trešdaļā nospiedām viņus. Uzspiedām savu hokeju un spēlējām labāk, nekā viņi. Pirmajā trešdaļā bijām nobijušies, bet pēc tam jutāmies pārliecināti un labi. Laukumā jāiet ar noskaņojumu, ka varam apspēlēt mājiniekus," teica Daugaviņš. Tikmēr aizsargs Ralfs Freibergs norādīja - Latvijas izlase septembrī un Latvijas izlase maijā ir divas dažādas komandas.