Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Itālija nepalīdz Latvijai, Šveice aptur Kanādu

© SCANPIX

Ķelnē un Parīzē notiekošajā pasaules hokeja čempionāta devītās dienas vakara sesijā pie uzvarām tika Šveice, kas papildlaikā pieveica Kanādu ar 3:2 un Vācija, kas izcīnīja svarīgu panākumu ar 4:1 pret Itāliju.

Spēle starp Itāliju un Vāciju bija svarīga abām komandām - Itālija nedrīkstēja zaudēt pamatlaikā, lai saglabātu teorētiskās cerības uz palikšanu elites divīzijā, bet Vācija uzvaras gadījumā panāktu turnīra tabulā ceturtajā vietā esošo Latviju. Mājinieki jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā - komandai pievienojušais Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls apspēlēja divus Itālijas izlases uzbrucējus, iegāja zona un atdeva piespēli Kristiānam Erhofam, kurš bez jebkādas pretestības meta no tuvās distances - 0:1. Itālija atbildēja pēc 47 sekundēm, izmantojot mājinieku kļūdu maiņas laikā - Mišēls Marčeti aizskrēja pa labo malu un ar metienu starp kājsargiem no uzbrukuma zonas vidus pārspēja Deniju aus den Birkenu - 1:1. Tomēr uz pirmo pārtraukumu vācieši aizgāja atrodoties vadībā - trešdaļas beigās Matiass Plahta ieraidīja vārtos Birkena atsisto ripu vārtos - 1:2.

Otrajā periodā mājinieki ātra panāca trīs vārtu pārsvaru - skaistu kombināciju ar precīzu metienu pabeidza Janiks Zeidenbergs - 1:3, bet vēlāk Dominiks Kahuns ieturēja pauzi un meta, tiekot arī pie atsistās ripas - 1:4. Pēdējās 20 minūtēs vārti vairs netika gūti, un Vācija ieguva vieglos trīs punktus. Kopā mājiniekiem ir deviņi punkti, tikpat daudz, cik Latvijai, tomēr vācieši palika piektajā vietā sliktākas vārtu attiecības dēļ, savukārt Itālijas pēdējā spēle kļūs par formalitāti, jo komanda atstās elites divīziju.

SCANPIX

Uzvaras gadījumā Šveice varēja pakāpties no trešās vietas grupā uz pirmo, tomēr iespējams, ka tas nebija komandas treneru plānos, jo spēli vārtos uzsāka Jonass Hilers, kurš ir rezerves vārtsargs pat neskatoties uz savu NHL pieredzi. Laukumā viņš pavadīja vien sešas minūtes, kuru laikā ielaida divus vārtus. Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja Raiens O'Railijs, realizējot skaitlisko vairākumu - 1:0, bet pēc divām minūtēm Mitčs Marners dubultoja kanādiešu pārsvaru - 2:0. Šveices izlases vārtos stājās Leonardo Dženoni un Kanādas vārtu festivāls tika apturēts.

Otrais periods noslēdzās bez goliem, ar vienu kanādiešu noraidījumu, bet noslēdzošajā periodā Šveicei izdevās atspēlēties - Fabriss Hercogs panāca 2:1, bet pēc trīs minūtēm Vinsents Praplāns panāca izlīdzinājumu, un trešdaļas vidū rezultāts bija 2:2. Pamatlaiks tā arī noslēdzās ar neizšķirtu, lai gan metienu attiecība bija par labu Kanādai - 42:25, bet uzvaras vārtus papildlaikā guva Šveices izlases uzbrucējs Fabriss Hercogs, kuram tie bija otrie spēlē - 2:3. Kanāda piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā, tomēr palika pirmajā vietā B grupā, bet Šveices izlase tagad atpaliek no Kanādas par diviem punktiem.