Bārtulis Stenlija kausa izcīņu sāk ar uzvaru

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) sākās izslēgšanas spēles. Ar uzvaru pēcsezonu iesāka latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kura Filadlfijas "Flyers" ar rezultātu 2:1 viesos uzveica Ņūdžersijas "Devils".

Austrumu konferences regulārās sezonas noslēguma tabulā "Flyers" ierindojās septītajā vietā, kas nozīmēja to, ka pirmajā play-off kārtā pretī stāsies konferences otrās vietas ieguvēja, kas šajā gadījumā bija "Devils".

Par mača lielāko varoni amerikāņi atzīst "lidotāju" vārtsargu 33 gadus veco Braienu Bačeru, kurš atvairīja 23 no 24 metieniem. Viesi no Filadelfijas pa pretinieku vārtiem uzmeta tikai 14 reižu, taču ar to pietika! Otrās trešdaļas viducī Pronžērs vairākumā izvirzīja Filadelfiju vadībā, bet aptuveni septiņas minūtes vēlāk Maiks Ričards pārsvaru dubultoja. Pēdējā trešdaļā mājinieki viesiem ļāva izdarīt tikai divus metienus pa vārtiem, bet paši guva vārtus, trīs minūtes līdz beigām atjaunojot intrigu mačā - 1:2. Pēdējo pusotru minūti Brodērs atstāja vārtus, laukumā dodot vietu sestajam spēlētājam, taču ar to netika līdzēts, un "Flyers" sēriju sāka ar uzvaru - 2:1.

Oskars Bārtulis laukumā pavadīja 11 minūtes un 57 sekundes, trešās trešdaļas sākumā saņēma četras soda minūtes par augsti paceltu nūju, izdarīja vienu spēka paņemienu un reizi bloķēja pretinieku metienu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais