Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs turpina gaidīt vārtus arī pret Zviedriju

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kārtējās divas pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas notiks no 5. līdz 21. maijam Ķelnē un Parīzē, aizvadīs Latvijas hokeja izlase, kas viesos tiksies ar Zviedrijas valstsvienību. Skandināvu sastāvā ir deviņi KHL spēlētāji. Pirmā cīņa jau šodien plkst. 17:30, tiešraide LTV7 kanālā.

Jaunā galvenā trenera kanādieša Boba Hārtlija vadībā Latvijas izlase aizvadīja četras spēles, tiekot pie vienas sausās uzvaras pret Baltkrieviju - 1:0, kā arī piedzīvojot trīs zaudējumus - pret Baltkrieviju 0:3 un Krievijas olimpisko jeb otro izlasi 0:5 un 1:2. Divos no zaudējumiem vārti netika gūti. Gūto un ielaisto vārtu bilance ir 2:10, pretinieku vārtsargus pārspēja Edgars Kulda un Miks Indrašis, kuram pirmo reizi četrās spēlēs izdevās gūt vārtus arī skaitliskajā pārsvarā. Divās cīņās pret Baltkrieviju pretiniekam netika dota iespēja izmantot nevienu no četriem vairākumiem. Interesanti ir tas, ka visos četros mačos Latvijas izlase bijusi pārākā iemetienos.

Uz Zviedriju Latvijas izlase aizbrauca 27 cilvēku sastāvā - trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Šonedēļ valsts galveno komandu papildināja Šveices NLA kluba "Lugano" vārtsargs Elvis Merzļikins un Ziemeļamerikā spēlējušais Rihards Bukarts. Līdz ar ko Latvijas izlasē tagad ir divi brāļi Bukarti un divi brāļi Kuldas. Treniņnometni pameta Toms Andersons, kurš sezonu aizvadīja Šveices pēc spēka otrajā līgā, "Thurgau" rindās. Kopā ar izlasi nav traumēto Kaspara Daugaviņa, Laura Dārziņa un Gunta Galviņa, Latvijā palika arī Kirils Tambijevs, kurš debitēja izlasē spēlē pret Baltkrieviju.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Hārtlijs turpina gaidīt Zemgu Girgensonu, kurš Rīgā ieradīsies 22. aprīlī, ka arī Toljati "Lada" galveno treneri Arti Ābolu, kurš pildīs Hārtlija asistena pienākumus. Pēc LHF ģenerālsekretāra Viestura Koziola vārdiem, aicinājums pievienoties izlasei, līdz ko tas būs iespējams, tiks izteikts arī U20 izlases līderiem Mārtiņam Dzierkalam un Rūdolfam Balceram, kurus Hārtlijs jau paspējis iepazīt U20 pasaules čempionātā Kanādā. Uzrunāts arī gadu vecākais Rodrigo Ābols, kuram jau ir PČ pieredze.

Zviedrijas izlases sastāvā atrodami deviņi KHL spēlētāji, ka arī bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jūakims Ēriksons, kurš šogad spēlē vietējā čempionātā "Vaxjo Lakers" komandā, kas ir pārstāvēta ar sešiem hokejistiem. Patriks Sakrisons atbrauca no Šveices NLA kluba "Lugano", bet pārējie pārstāv citas Zviedrijas čempionāta komandas.

Pirmā spēle Zviedrijas pilsētā Sēderteljē sāksies plkst. 17:30 pēc Latvijas laika, bet atbildes cīņa notiks rītdien plkst. 14:00. Abu spēļu tiešraides būs iespējas vērot LTV7 kanālā. Šo maču rezultāti tiks ieskaitīti arī "Europe Hockey Challenge" kopvērtējumā jeb pārbaudes spēļu turnīru Eiropas hokeja izlasēm pirms pasaules čempionāta. Pēc cīņām ar Zviedriju Latvijas izlase aizvadīs vēl četras pārbaudes spēles - 21. un 22. aprīlī Arēnā Rīga pret Franciju un nedēļu pirms pasaules čempionāta, 30. aprīlī un 1. maijā, pret Vāciju. Mačs 22. aprīlī pret Franciju kļūs par Edgara Masaļska atvadu spēli Latvijas valstsvienībā.