Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vai Hārtlijs ieraudzīs pirmo Latvijas uzvaru?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlase jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā turpina gatavoties pasaules čempionātam un šodien Daugavpilī aizvadīs trešo pārbaudes spēli sagatavošanas cikla ietvaros, tiekoties ar Baltkrievijas valstsvienību. Mača sākums plkst. 19:30, bet spēles tiešraide tiks piedāvāta LTV7 kanālā.

Bobs Hārtlijs debitēja izlasē ar diviem zaudējumiem pret Krievijas olimpisko jeb otro izlasi, kas bija sastādīta no Kontinentālās hokeja līgas spēlētājiem. Ja pirmajā spēlē tika piedzīvots bezierunu zaudējums ar 0:5, tad otrā spēle bija cerīgāka, Latvijai izdevās gūt vārtus, tomēr pretinieks guva par vieniem vārtiem vairāk, līdz ar ko tika piedzīvots zaudējums ar 1:2. Pēc spēles Hārtlijs atzina, ka ir apmierināts ar komandas pašatdevi, bet ar to ir par maz, jo komandas mērķis ir uzvara.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Divās spēlēs tikai Edgaram Kuldam izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, kas visas komandas kontekstā dod vienu no 47 realizētiem metieniem. Mazākumā izlase ielaidusi divus vārtus, bet vairākums pagaidām paliek neizmantots. Abās spēlēs Latvijas izlase uzvarēja vairāk nekā pusi no visiem iemetieniem.

Spēlēs ar Krieviju valsts galvenajā komandā debitēja uzreiz trīs cilvēki - Filips Buncis, Gatis Gricinskis un Georgs Golovkovs. Treniņnometnes turpinājumā gan Golovkovs, gan Buncis pameta izlasi pat neskatoties uz to, ka Filips bija viens no diviem spēlētājiem (otrais - Aleksandrs Jerofejevs), kuriem pēc divām spēlēm saglabājās pozitīvs lietderības koeficients +1. Tāpat ar izlasi vairs nav nevienu spēli neaizvadījušie Maksims Širokovs, Edgars Siksna un Edmunds Augstkalns, kuri pievienojās komandai tikai pirmdien. Turpina trenēties Kristofers Bindulis, Roberts Bukarts, Kirils Tambijevs, Oskars Batņa, Koba Jass un Jānis Jaks, bet ar traumām saskarās Lauris Dārziņš, Aleksandrs Jerofejevs un Georgijs Pujacs.

Uz Daugavpili Latvijas izlase devās 25 cilvēku sastāvā - divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji, 13 no hokejistiem pārstāv Rīgas "Dinamo", bet uz pirmo cīņu ārpus pieteikuma palika Guntis Galviņš, Oskars Batņa un Gatis Gricinskis. Pirms spēlēm Baltkrievijas izlase nosauca savu sastāvu. Uz Daugavpili izlases galvenais treneris kanādietis Deivs Luiss paņēma 21 spēlētāju, no kuriem deviņi sezonu aizvadīja Minskas "Dinamo", viens citā KHL klubā - Čerepovecas "Severstaļ", bet pārējie pārstāv Baltkrievijas ekstralīgu.