Izlases nometni papildina Bukarts, Tambijevs un vēl pieci spēlētāji

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Latvijas hokeja izlase zaudējusi pirmajās divās pārbaudes spēlēs, bet šodien tās rindas papildināja septiņi hokejisti – trīs aizsargi un četri uzbrucēji. Starp viņiem ir arī Čehijā spēlējošais Roberts Bukarts un Krievijā rezultatīvu sezonu aizvadījušais Kirils Tambijevs.

Debitējot galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam, Latvijas izlase sestdien ar 0:5 piekāpās Krievijas olimpiskajai komandai. Nākamajā dienā komandas tikās atkārtoti, un laukuma saimnieki vēlreiz zaudēja - 1:2. Vienīgos vārtus noslēdzošajā trešdaļā guva Edgars Kulda, pielabojot partnera metienu no zilās līnijas.

Šodien lielākajai daļai hokejistu, kuri piedalījās pārbaudes mačos, bija brīvdiena, kamēr laukumā bija redzamas svaigas sejas. Latvijas izlases rindas papildinājuši septiņi spēlētāji - aizsargs Edmunds Augstkalns, Edgars Siksna un Maksims Širokovs, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts, Kirils Tambijevs, Oskars Batņa un Koba Jass, kurš diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt "Kurbadam" Latvijas čempionāta finālsērijas turpinājumā.

22 gadus vecais Augstkalns sezonu sāka Zviedrijā, bet pabeidza Polijas čempionātā, kur 27 spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja desmit piespēles. 24 gadus vecais Siksna, kurš pērn debitēja pasaules čempionātā, spēlēja Krievijas pēc spēka otrajā līgā, 47 spēlēs gūstot vienus vārtus un savācot sešus punktus, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +5. 34 gadus vecais Širokovs, kurš bijis divos pēdējos pasaules čempionātos, sezonu sāka Baltkrievijā, bet beidza Alpu Hokeja līgā, 15 mačos gūstot vienus vārtos un izdarot astoņas piespēles.

26 gadus vecais Bukarts otro sezonu pavadīja Čehijā, 50 mačos izceļoties ar 19 vārtu guvumiem un 37 punktiem, kas ļāva kļūt par "Zlin" komandas rezultatīvāko spēlētāju. 21 gadu vecais Batņa, kurš bijis U20 izlases kapteinis, spēlēja Alpu Hokeja līgā, 37 mačos savācot 28 (17+11) punktus. Viņš kļuva par komandas labāko snaiperi. 25 gadus vecais Tambijevs kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgas labāko piespēlētāju - 28 piespēles 36 mačos, kopā 35 punkti. Savukārt 13 izslēgšanas mačos viņa kontā 13 (7+6) punkti.

No rītdienas Latvijas valstsvienības kandidāti trenēsies divās grupās. Ceturtdien komanda dosies uz Daugavpili, kur piektdien un sestdien aizvadīs pārbaudes spēles pret Baltkrievijas izlasi.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums

Svarīgākais