Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Izlase pēc sezonas beigām gaida Girgensonu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē Latvijas izlase hokejā aizvadīs pirmās pārbaudes spēles, gatavojoties pasaules čempionātam. Šodien preses konferencē galvenais treneris Bobs Hārtlijs salīdzināja Kasparu Daugaviņu ar Sidniju Krosbiju, kamēr Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis atklāja, ka arī Oskars Bārtulis grib palīdzēt valstsvienībai.

"Kaspars Daugaviņš ir īsts cīnītājs, kurš grib aizstāvēt savu valsti, tāpēc es viņu patiesi cienu. Lai gan viņš pašlaik nav gatavs, Daugaviņš grib kopā ar komandu atrasties uz ledus. Hokejistam nav labākas vietas kā atrašanās laukumā kopā ar pārējiem. Viņš ir ne tikai kapteinis, bet arī komandas sirds un dvēsele," preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš Daugaviņa lomu Latvijas izlasē salīdzināja ar Sidnija Krosbija lomu Kanādā.

"Kristaps Sotnieks arī pašlaik trenējas pēc individuālas programmas. Viņš ir savainots, taču būs gatavs. Respektēju visus spēlētājus, kuri atrodas nometnē. Gan veterāni, gan debitanti ir lepni pārstāvēt savu valsti, un mēs kopā izveidosim labāko komandu," turpināja Hārtlijs. "Kad gan ārsts, gan spēlētājs pateiks, ka ir gatavs, tad arī varēs piedalīties treniņos pilnā apjomā. Pašlaik dažiem ir tikai publiskā slidotava."

"Latvijas valstsvienība gaida gan Mārtiņu Karsumu, gan Andri Džeriņu. Esmu ticies arī ar Oskaru Bārtuli, kura trauma ir ļoti nopietna - potīte sāp, viņš klibo," papildināja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. "Taču, ja izdosies atveseļoties divu nedēļu laikā, Oskars ir gatavs pievienoties un trīs nedēļās sagatavoties pasaules čempionātam. Arī viņš grib palīdzēt."

Tomēr pēdējā informācija liecina, ka Karsumam būs nepieciešama operācija, tādējādi viņš nevarēs doties uz pasaules čempionātu. Savukārt Džeriņš vakar Čehijas pusfinālā tika iegrūsts apmalē no mugurpuses, un informācija ārvalstu medijos liecina, ka viņam konstatēts smadzeņu satricinājums.

"Pašlaik neviens spēlētājs nav pateicis, ka nespēlēs pasaules čempionātā. Tikai Miķelis Rēdlihs, kurš uzreiz pēc sezonas beigām sacīja, ka viņam ir nopietna trauma un ka šoreiz laikam nespēs palīdzēt. Skaidrs, ka veselība ir pirmajā vietā," norādīja Kalvītis.

"Mums ir kontakts ar Zemgu Girgensonu. Kad beigsies sezona Ziemeļamerikā, gaidām viņu ierodamies Latvijā. Skaidrs, ka viņš pašlaik piedalās spēlēs, tāpēc nebūs vajadzīgs tik ilgs sagatavošanās posms, varbūt iedosim arī mazliet laika atpūtai. Bet viņš pievienosies valstsvienībai," pārliecināts pauda Kalvītis.

"Jā, esmu redzējis pāris Bufalo "Sabres" spēles. Gaidīsim NHL sezonas beigas un tad runāsim ar viņu. Uzskatu, ka zvanīt viņam jau tagad būtu neprofesionāla rīcība. Ļausim pabeigt sezonu, un tikai tad runāsim par izlasi. Taču Zemgus ir izrādījis vēlmi pārstāvēt Latvijas izlasi," piebalsoja Hārtlijs.

Girgensons pirms divām dienām izcēlās ar rezultatīvu piespēli mačā pret Floridas "Panthers", pārtraucot 15 maču sauso sēriju. Bufalo "Sabres" zaudējusi kaut teorētiskas izredzes kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, un komanda pēdējo spēli aizvadīs 9. aprīlī.

Latvijas izlase pasaules čempionātu ievadīs 6. maijā ar dueli pret Dāniju.