Bārtuļa "Flyers" piedalīsies Stenlija kausa izcīņā

Filadelfijas „Flyers” komanda bez Oskara Bārtuļa sastāvā dramatiskā NHL regulārās sezonas pēdējā spēlē pēcspēles metienos ar 2:1 pārspēja Ņujorkas „Rangers”, nodrošinot sev vietu Stenlija kausa izcīņā.

Spēlē starp "Flyers" un "Rangers" izšķīrās pēdējās Stenlija kausa izcīņas ceļazīmes no Austrumu konferences liktenis. Uzvarētājkomandai sezona turpināsies play-off mačos, bet zaudētājiem šī bija pēdējā spēle šajā pavasarī.

Pirmajā periodā nospiedošs pārsvars piederēja Filadelfijas hokejistiem, tomēr „Rangers” vārtos glāba Henriks Lunkvists, bet divreiz ripas ceļā bija vārtu pārliktnis. Tikmēr ņujorkiešiem vienā no retajiem uzbrukumiem paveicās un Džodijs Šellijs novirzīja ripu vārtos.

Rezultāts 0:1 saglabājās līdz pat 47.minūtei, kad „Rangers” kļūdījās, mazākumā lūkojot doties uzbrukumā, un prettriecienā aizsargs Mets Karls bija precīzs – 1:1. Ļoti drīz „Flyers” vēlreiz norībināja vārtu pārliktni, tomēr vairs no spēles Lunkvistu pārspēt neprata. Mačā kopā zviedru vārtsargs atvairīja 47 no 48 metieniem.

Pēcspēles metienos Ņujorkai precīzs bija Parento, savukārt Filadelfijas rindās roka nenodrebēja Briēram un Žirū. Pēdējā iespēja glābt „Rangers” bija Jokinenam, bet pārspēt Bušēru somam neizdevās – „Flyers” Stenlija kausa izcīņā!

Oskars Bārtulis šajā cīņā nepiedalījās. Šosezon 23 gadus vecais latviešu aizsargs "Flyers" sastāvā aizvadījis 53 spēles, sakrāja 9 rezultativitātes punktus (1+8), nopelnīja 28 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus 12.

Austrumu konferencē „Flyers” ieņēma 7.vietu un play-off pirmajā kārtā sacentīsies ar „Devils” vai „Sabres”.

Citā mačā Losandželosas „Kings” piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 1:1 pret Kolorado „Avalanche”, bet pagarinājuma otrajā minūtē Dastins Brauns nodrošināja karaļu uzvaru 2:1. Raitis Ivanāns uzvarētāju rindās spēlēja 6 minūtes un 10 sekundes, kuru laikā divreiz neprecīzi meta pa vārtiem tādējādi šīs sezonas 61 spēlē tā arī paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Rietumu konferences noslēguma tabulā „Kings” ieņēma 6.vietu un Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā sacentīsies ar Vankūveras „Canucks”.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais