Kulda NHL atgriežas ar piespēli

Latvijas hokejists Artūrs Kulda, kuru nesen atkal izsauca uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Atlantas "Thrashers", jau savā pirmajā pēc atgriešanās spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču tas viņa komandai nepalīdzēja uzveikt Vašingtonas "Capitals" un tika piedzīvots zaudējums – 2:5.

Atlantas "Thrashers" aizvadītajā naktī tikās ar visas Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas spēcīgāko komandu Vašingtonas "Capitals". Tā kā abas komandas, vērtējot no turnīra tabulas viedokļa, pašlaik atrodas dažādās situācijās, tad arī šī spēle neko daudz abām neizšķīra, taču tāpēc šis mačs nebija mazāk interesants.

Lai arī vadībā, pirmajā trešdaļā, pirmie izvirzījās "Caps" hokejisti, Atlantas "Thrashers" līdz otrā perioda vidum prata ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā. Diemžēl, vairāk uzbrukumā viņiem panākumu nebija, toties vašingtonieši tika tad sāka "ieskrieties" – četri vārti pēc kārtas, no kuriem divi Ovi kontā un spēles liktenis bija izšķirts. Zīmīgi, ka Aleksandram Ovečkinam otrais vārtu guvums spēlē bija 50. vārtu guvums šajā sezonā, līdz ar to šī viņam ir trešā sezona pēc kārtas un ceturtā karjerā, kad sezonas laikā viņš gūst vismaz 50 vārtus. Savukārt 100 punktu robežu pārvarēja Niklass Bekstrēms, kuram šajā mačā - 2+1.

Artūrs Kulda uz ledus pavadīja 16 minūtes un 31 sekundi, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli komandas pirmo vārtu guvumā, trīz reizes meta pa Hosē Teodora sargātajiem vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja divus pretinieku metienus, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jāpiebilst, ka šī Artūram, trijos NHL mačos, bija otrā piespēle pēc kārtas.

Savukārt Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers", bez latviešu aizsarga sastāvā, ar 3:4 piedzīvoja ļoti nepatīkamu zaudējumu Ņujorkas "Rangers" vienībai, kuri ir viņu tiešie konkurenti par vietu Austrumu konferences izslēgšanas spēlēs. Pēc šī zaudējuma abām komandām ir vienāds punktu skaits un tas, kura komanda turpinās sezonu un kura ies atvaļinājumā tiks noteikts sezonas pēdējā spēlē, kurā abas komandas atkārtoti tiksies savā starpā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais