Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja izlases kandidātiem pievienojies U20 uzbrucējs Buncis

© LHF

Latvijas hokeja valstsvienības treniņiem, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, kas maijā norisināsies Vācijā un Francijā, otrdien pievienojies U20 izlasē spēlējušais aizsargs Filips Gundars Buncis, kurš atgriezies dzimtenē pēc sezonas Ziemeļamerikā.

19 gadus vecais Buncis pabeidza jau savu trešo sezonu Ziemeļamerikas junioros, NAHL čempionātā pārstāvot Džonstaunas "Tomahawks" vienību. Šajā sezonā Buncis aizvadīja 44 mačus, guva desmit vārtus, atdeva 25 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 93 soda minūtes un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+12). Buncis šosezon bija "Tomahawks" kapteinis.

Pasaules U20 čempionātā Buncis piedalījās sešās spēlēs un izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem (1+1), kā arī desmit soda minūtēm un negatīvu lietderības rādītāju (-3). Pārstāvējis Latviju divos U20 čempionātos un divos U18 čempionātos (abos gadījumos - gan pirmajā divīzijā, gan elitē), bet pieaugušo valstsvienībā Buncis vēl nav spēlējis ne reizi.

Nākamajā sezonā Buncis gatavojas studēt un spēlēt hokeju Arizonas štata universitātē Fīniksā.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera debija pie izlases stūres notiks 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” pret Krievijas izlasi. 7. un 8. aprīlī „Euro Hockey Challenge” tūres ietvaros Latvijas izlase aizvadīs divas spēles ar Baltkrievijas izlases hokejistiem. Jāatzīmē, ka tās būs pirmās valstsvienības spēles Daugavpilī. Iepriekš ārpus Rīgas ir spēlēts vienīgi Liepājā un Ventspilī.

Turpinājumā 14. un 15. aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā sacentīsies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā ar Vāciju.