Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Norvēģijā labots 81 gadu sens hokeja spēles garuma rekords

© sportacentrs.com/Storhamar Facebook

No svētdienas vakara līdz pirmdienas rītam Norvēģijas "GET-Ligaen" Hokeja līgas ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā starp vietējo Hamāras "Storhamar Dragons" un Sarpsborgas "Sparta Warriors" tika labots viens no vecākajiem pastāvējušajiem pasaules sporta rekordiem - teju 81 gadu vecais pasaules rekords hokeja spēles garuma ziņā, kas tika uzstādīts 1936. gada martā starp Detroitas "Red Wings" un Monreālas "Maroons". Spēlē uzvaru ar rezultātu 2:1 218. minūtē izrāva Hamaras komandas spēlētājs Joakims Jensens.

Līdz šai spēlei rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām bija 2:2 - abas komandas bija spējušas uzvarēt tikai izbraukuma spēlēs. Jāatzīmē, ka abas komandas play-off savā starpā tiekas jau ceturto gadu pēc kārtas.

Spēles rezultātu otrā perioda devītajā minūtē atklāja mājinieku spēlētājs Ēriks De La Ross. Izlīdzinājumu viesi no Sarpsborgas panāca jau pēdējā perioda trešajā minūtē. Tomēr pēc šī vārtu guvuma rezultāts spēlē nemainījās vēl nepilnas 175 minūtes...

Komandas katrā no astoņiem sekojošajiem pagarinājumiem apmainījās ar bīstamiem momentiem un vairākām vairākuma iespējām, tomēr abu komandu vārtsargi - Oskars Estlunds (Storhamar) un Semjuels Vords (Sparta) bija līmenī. Arī spēlētāju nogurums sāka darīt savu - spēle brīžiem bija ļoti haotiska, taču komandas centās saglabāt maksimālo iespējamo koncentrāciju, lieki neriskējot ar spēles likteni.

Pasaules garākās hokeja spēles rekords (176 minūtes un 30 sekundes) tika labots plkst. 00:52 pēc vietējā laika, kad jau interneta tīmekļos tika sacelta liela vētra starp nomodā palikušajiem Norvēģijas un Eiropas hokeja faniem, kā arī šīs spēles gaitai tika pastarpināti sekots pat tajā laikā ritošajās NHL spēlēs, piemēram, līdzšinējo rekordistu Detroitas "Red Wings" spēlē pret Ņujorkas "Rangers" (kura sākās sešas stundas vēlāk par spēli Norvēģijā, taču beidzās ātrāk par to).

Tiek ziņots, ka pagarinājumu starplaikos komandu spēlētājiem esot tikušas pasūtītas picas jo gluži vienkārši esot pietrūkusi pārtika. Lai nu kā, bet astotajā spēles pagarinājumā viesu komandai acīmredzami sāka izsīkt spēki visu spēli cīnoties tikai ar 3 ar pus maiņām. Pagarinājuma beigu daļā tika nopelnīts mazākums, kuru viesi, tverot pēdējo elpu, bet izturēja (par spīti vairākiem ļoti bīstamiem momentiem). Tomēr dažus brīžus pēc tam viesi tomēr salūza - mājinieku spēlētājs Joakims Jensens ierakstīja savu vārdu pasaules hokeja vēsturē un guva uzvaras vārtus spēles 217:14(!!) minūtē. Sekoja neviltotas emocijas no "Storhamar" komandas puses - visa komanda ar atrada pēdējos spēkus sakrist vienotā kaudzē un pienācīgi nosvinēt vienu no fantastiskākajām uzvarām hokeja vēsturē. Vairāki "Sparta" spēlētāji tikmēr pilnīgā bezspēkā sabruka uz ledus vai devās prom neatskatoties.

Īpaši jāatzīmē arī vārtsargu sniegums - uzvarētājiem Oskars Estlunds atvairīja 92 no 93 izdarītajiem metieniem, kamēr viesu vārtsargs Semjuels Vords atvairīja 94(!) no 96 metieniem. Abu vārtsargu atvairīto metienu statistika varētu pretendēt uz kādu no pasaules hokeja vārtsargu absolūtajiem rekordiem.

Rezultātā "Storhamar" izvirzījās vadībā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 (sestā spēle paredzēta rīt), kā arī abas komandas veica, iespējams, mūžīgu ierakstu pasaules hokeja vēstures grāmatās.