Ivanānam 70. kautiņš NHL, Skrastiņam +1

zskaņai tuvojas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāts, taču dažas spēles vēl ir atlikušas, tā Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars", pēcspēles metienu sērijā, ar 3:2 pārspēja Anaheimas "Ducks", bet Losandželosas "Kings", kurā spēlē Raitis Ivanāns, arī pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Fīniksas "Coyotes".

Dalasas "Stars" un Anaheimas "Ducks" spēle pagāja visai interesanti, jo, neskatoties uz to, ka "Stars" metienu pārsvars bija nospiedošs (spēles beigās - 51:19) abas komandas divreiz apmainījās ar vārtu guvumiem, kas nozīmēja, ka būs jāspēlē papildlaiks vai jāmet pēcsspeles metieni.

Un kā vēlāk izrādījās, tad uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami tieši "bullīši", kur veiksmīgāki izrādījās dalasieši. Izšķirošie metieni "Stars" veterānu, Maika Modano un Jere Lehtinena, kontā.

Kārlis Skrastiņš šajā spēlē uz ledus pavadīja mazliet vairāk kā 17 minūtes (17:05), bloķēja vienu pretinieku metienu, pielietoja divus spēka paņēmienus, pieļāva vienu kļūdu, četras reize mēģināja mest pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu – plus viens.

Otrajā šīsnakts spēlē ar Latvijas hokejista piedalīšanos uzvarētāja noteikšanai arī bija nepieciešami pēcspēles metieni, kurā ar 3:2 pārāki izrādījās Fīnikas "Coyotes" hokejisti.

Pirmie vadībā izvirzījās "Kings" hokejisti, kad divus vārtus pēc kārtas guva komandas aizsargi – Drū Dautijs un Džeks Džonsons. Taču trešajā periodā "Coyotes" prata izlīdzināt rezultātu un novest spēli līdz pagarinājumam, bet vēlāk arī līdz pēcspēles metieniem. Veiksmigāki šajā spēles elementā izrādījās fīniksieši, izšķirošais "bullītis" Adriana Akoina kontā.

Raitis Ivanāns spēlēja 3:54 minūtes, izpildīja divus spēka paņēmienus un izkāvās ar "Coyotes" smagsvaru-policistu Polu Bisonetu. Zīmīgi, ka šis Raitim Ivanānam bija 70. kautiņš NHL spēlēs (regulārajā sezonā un pirmssezonas pārbaudes spēlēs). Maču Ivanāns noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais