Ābols kļūs par Latvijas izlases galvenā trenera Hārtlija palīgu

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols pēc valstsvienības treniņa atklāja, ka par vienu no izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgiem kļūs Artis Ābols.

Šodien "Volvo" sporta centra ledus hallē tika aizvadīts pirmais treniņš Latvijas jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā. Četru dienu ilgajā treniņnometnē kanādiešu trenerim palīdz viņa ilggadējais asistents Žaks Klutjē, kā arī video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis, taču nu kļuvis skaidrs, ka par Hārtlija asistentu kļūs arī latviešu treneris Artis Ābols, kurš vada Kontinentālās hokeja līgas komandu Toljati "Lada".

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols apstiprināja arī to, ka izlases treneru štābā kā asistents turpinās strādāt Kārlis Zirnis. Vārtsargu trenera valstsvienībai pagaidām nav - tā kā Klutjē pats bijis vārtsargs un strādājis arī kā vārtsargu treneris, ar vārtu vīriem darbosies viņš un nolemts iztikt bez papildu vārtsargu trenera. Iepriekšējā gada nogalē Hārtlijs sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa, ka savā asistentu pulkā vēlētos redzēt arī Sandi Ozoliņu.

Atgādinām, ka gatavošanos pasaules čempionātam Latvija uzsāks martā un aprīlī aizvadīs desmit pārbaudes spēles. 1. un 2. aprīlī "Arēnā Rīga" tiks uzņemta Krievijas otrā izlase, 7. un 8. aprīlī Latvijā viesosies Baltkrievija, 14. un 15. aprīlī Latvija dosies uz Zviedrijas pilsētu Sēdertelji, pēc tam divus mačus spēlēs arī Francijā, bet aprīļa izskaņā gaida divas spēles Vācijā. Pirmo spēli gaidāmajā pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs 6. maijā pret Dāniju. Tāpat grupā būs jātiekas ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, grupas saimnieci Vāciju un Itāliju.