"Kings" uzvar bez Ivanāna

Četru zaudējumu sēriju Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pārtraukusi Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas ''Kings'', kas bez latviešu uzbrucēja ar 2:0 izbraukumā pieveica Nešvilas ''Predators''.

''Kings'' bija zaudējusi pēdējos četrus mačus un NHL Rietumu konferencē noslīdējusi uz 7. pozīciju. Kritiens tika apturēts aizvadītajā naktī, kad viesošanās Nešvilā beidzās ar uzvaru - 2:0. Abi vārti tika gūti pēdējā periodā. Vispirms 8. minūtē viesi izspēlēja kombināciju no aiz vārtiem, un rezultatīvī izcēlās Skots Parss, bet punktu mačam divas minūtes un vienu sekundi pirms tā beigām pielika Šons O'Donels - 2:0 uzvara Losandželosai.

''Kings'' šoreiz iztika bez Latvijas uzbrucēja Raita Ivanāna pakalpojumiem, bet vārtos lieliski darbojās no Amerikas līgas izsauktais Džonatans Bernjērs, kurš atvairīja visus 34 mājinieku metienus un tika pie pirmās ''sausās'' spēles NHL.

Sešas spēles līdz regulārās sezonas noslēgumam ''Kings'' Rietumu konferencē ar 92 punktiem ieņem 7. vietu, un spēlēšana Stenlija kausa izcīņā izskatās diezgan ticama, jo 9. vietā esošā Kalgari ''Flames'' no Losandželosas atpaliek septiņus punktus.

Aizvadītajā naktī NHL notika kopumā deviņi mači, no kuriem aizraujošākais bija Detroitā, kur vietējā ''Red Wings'' uzņēma Edmontonas ''Oilers''. Mača gaitā mājinieki bija vadībā ar 4:0, taču ļāva pretiniekiem atspēlēties līdz 4:4. Detroitai gan viss beidzās laimīgi, jo minūti un septiņas sekundes pirms mača beigām uzvaras vārtus guva Breds Stjuarts - 5:4.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais