"Flyers" pārtrauc zaudējumu sēriju, Bārtulim +2

Kārtējo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli aizvadītajā naktī aizvadījis Oskars Bārtulis un viņa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" klubs, kas savā laukumā ar 5:1 apspēlēja Ņūdžersijas "Devils", pārtraucot piecu spēļu zaudējumu sēriju. Latvijas izlases hokejists spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu – plus divi.

Mača rezultātu laukuma saimnieki atklāja jau spēles 53. sekundē, kad Mets Karls pirmo reizi lika kapitulēt "Devils" vārtsargam Martinam Brodēram. Līdz otrā perioda beigām "Flyers" guva vēl trīs bez atbildes vārtus, izvirzoties vadībā jau ar 4:0. Trešā perioda vidū Iļja Kovaļčuks vienus vārtus atguva, bet jau pēc pus minūtes punktu mačam pielika Saimons Gaņjē – 5:1.

Oskars Bārtulis laukumā pavadīja gandrīz 14 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un spēli beidza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+2).

Pēc šīs uzvaras "Flyers" komanda Austrumu konferencē pakāpusies uz sesto vietu, taču uz papēžiem joprojām min Monreālas "Canadians", Bostonas "Bruins", Atlantas "Trashers" un Ņujorkas "Rangers" komandas, kas nozīmē, ka cīņa pa iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā Filadelfijas komandai vēl priekšā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.