Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Džeriņš ārstē savainojumu, laukumā atgriezties cer pavisam drīz

© F64

Latvijas izlases hokejists Andris Džeriņš, kurš šajā sezonā pārstāv Čehijas kluba Hradeckrāloves "Mountfield" krāsas, jau gandrīz mēnesi nav devies laukumā savainojuma dēļ. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj hokejists, tad atkal spēlēt viņš varētu jau pavisam drīz.

Džeriņam liktenīga bija 16. oktobra spēle, kurā viņa pārstāvētā komanda savā laukumā uzņēma “Pirati Chomutov” hokejistus. Vienā no cīņas epizodēm kāds no pretiniekiem traumējis latvieša kājas muskuli. Šī savainojuma dēļ Andris kopumā jau bijis spiests izlaist septiņas spēles. Pirmajās četrās no tām "Mountfield" svinēja tikai vienu uzvaru, bet nu komanda atkal atgriezusies uz uzvaras takas, izcīnot trīs panākumus pēc kārtas.

“Ceru, ka drīzumā varēšu atgriezties laukumā. Pagaidām gan precīzi nevaru pateikt, kad tas notiks,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž spēlētājs, piebilstot, ka jau atsācis treniņus, taču vēl ne kopā ar komandu.

"Mountfield" komanda Čehijas Ekstralīgas turnīra tabulā šobrīd ieņem ceturto pozīciju. No pirmajā vietā esošās “Oceláři Třinec” vienības latvieša pārstāvētā komanda atpaliek par desmit punktiem. Džeriņš līdzšinējā sezonā (13 aizvadītajās spēlēs) savai komandai palīdzējis ar četriem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

28 gadus vecais Andris Džeriņš otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas bija Latvijas izlases vadošās maiņas centra uzbrucējs. Septiņās spēlēs viņš guva vienus vārtus un pievienoja četras piespēles, kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā un nopelnot labākā uzbrucēja balvu. Pavasarī no Džeriņa pakalpojumiem atteicās Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kurā centra uzbrucējs spēlēja kopš 2009. gada. Aizvadītajā sezonā viņš guva desmit vārtus un sakrāja 15 punktus, atpaliekot tikai no pirms trim sezonām sasniegtā.