Šokējoši notikumi NHL: Monreālas "Canadiens" cieš sagrāvi ar 0:10

© SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā pirmo zaudējumu pamatlaikā šosezon piedzīvoja līdere Monreālas "Canadiens". Turklāt kādu zaudējumu – izbraukumā ar 0:10 pret Kolumbusas "Blue Jackets". Kolumbusai tā bija pārliecinošākā uzvara komandas vēsturē, bet Monreāla atkārtoja savu antirekordu, ar desmit vārtu starpību zaudējot piekto reizi vēsturē. Pēdējoreiz tas notika 1995. gada februārī pret Detroitas "Red Wings" (1:11)

Kolumbusas "Blue Jackets" rezultātu atklāja 11. minūtē, kad ar otro piegājienu realizēja vairākumu. Pēc pirmās trešdaļas mājinieki bija vadībā ar 3:0, otrajā periodā guva vēl piecus vārtus, bet pēdējā trešdaļā pievienoja vēl divus. Četrus no desmit vārtiem Kolumbusa iemeta vairākumā. "Ko tādu aizmirst nebūs iespējams," pēc pamatīgās sagrāves sacīja Monreālas "Canadiens" uzbrucējs Brendans Gallagers.

Četri spēlētāji - Džošs Andersons (2+1), Kems Atkinsons, Skots Hārtvols un Niks Folinjo (visiem pa 2+0) - izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija Aleksanders Vennberjs. Uzvarētājiem Andersons un Mets Kalverts sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +4, kamēr viesiem sliktākā lietderība - mīnus četri - bija Andrejam Markovam un Džefam Petrijam. Sergejs Bobrovskis atvairīja visus 30 metienus, savukārt Monreālas vārtu vīrs Els Montoja tika galā ar 30 no 40 metieniem.

Monreālas "Canadiens" bija iespaidīgi sākusi sezonu, izcīnot astoņas uzvaras pēc kārtas un desmit maču laikā vienīgo punktu zaudējot pret Otavas "Senators" - 3:4 bullīšos. Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" svinēja trešo panākumu pēc kārtas, iepriekš pārspējot arī Dalasas "Stars" (3:2 pagarinājumā) un Anaheimas "Ducks" (4:0) un ar 11 punktiem deviņās spēlēs tagad ieņemot devīto vietu Austrumu konferencē.

Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Detroitas "Red Wings", kas trīsreiz izvirzījās vadībā, tomēr otrās trešdaļas beigās septiņarpus minūtēs ielaida trīs vārtus pēc kārtas un ar 3:5 piekāpās Vinipegas "Jets". Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās dānis Nikolajs Ēlerss.

Svarīgākais