Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlase tiksies ar baltkrieviem

© LHF

Pagarinājumā zaudējusi mājiniecei Slovēnijai, Latvijas valstsvienība šodien pulksten 17:00 tiksies ar baltkrieviem un aizvadīs otro maču "Euro Ice Hockey Challenge". Laukumā dosies arī U20 un Virslīgas klubu izlases.

Latvijas izlase vakar ar 2:3 pagarinājumā piekāpās mājiniekiem slovēņiem, bet pēc 18 stundām jādodas laukumā pret Baltkrievijas valstsvienību. Pateicoties Nikolaja Jeļisejeva pirmajiem vārtiem izlasē un Edgara Kuldas precīzajam metienam pretuzbrukumā, mūsējiem noslēdzošās trešdaļas ievadā izdevās izvirzīties vadībā, tomēr līdz trīs punktu izcīnīšanai pietrūka tikai viena sekunde.

Vārtos Māris Jučers glāba daudz, tomēr pašās beigās laukuma saimnieku spiediens vainagojās panākumiem, realizējot vairākumu. "Par tiesnešiem parasti nerunā, bet nevaru teikt, ka viņu darbība bija neitrāla. Negribu pat uzskaitīt, cik spēles beigās mums iedeva nepamatotus noraidījumus," sacīja galvenais treneris Ēriks Miļuns. Slovēnija uzvaras ripu iemeta sešas sekundes pēc aizsarga Ērika Ševčenko atgriešanās laukumā, nogurušajiem latviešiem nepaspējot nomainīties.

Savukārt Baltkrievijas izlase vakar ar 3:0 pieveica francūžus. 22 sāncenšu metienus atvairīja 22 gadus vecais vārtsargs Mihails Karnauhovs, kurš pārstāv Minskas "Dinamo", tomēr šajā sezonā pie teikšanas ticis maz. Viņam priekšā ir kanādieši, lai gan Karnauhovs bija Baltkrievijas izlases pirmais numurs arī 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur kāju priekšā aizlika tieši slovēņi.

Ar vārtu guvumiem izcēlās Sergejs Drozds (16 spēles bez gūtajiem vārtiem Minskas "Dinamo"), Staņislavs Lopačuks (13 spēles bez gūtajiem vārtiem Minskas "Dinamo") un Romāns Graborenko, kurš kopš 2009. gada spēlējis Ziemeļamerikā, pēdējās četras sezonas pavadot Amerikas Hokeja līgā un vienu maču aizvadot arī Ņūdžersijas "Devils" rindās, tomēr pašlaik 24 gadus vecais aizsargs ir bez kluba.

Lai gan baltkrievi uz Slovēniju lielākoties aizveduši vietējā čempionāta spēlētājus, ierindā ir arī naturalizētais kanādietis Šarls Lenglē, kurš piedalījās gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajā kvalifikācijā. 34 gadus vecais uzbrucējs Minskas "Dinamo" sastāvā izcēlies ar astoņām piespēlēm, bet arī viņam nav izdevies pārspēt sāncenšu vārtsargus.

Vakar Baltkrievijas izlasei ar 1:4 piekāpās Latvijas U20 valstsvienība, kuru vada galvenais treneris Igors Smirnovs. Vienīgos vārtus pēc Reiņa Lejnieka un Vlada Vulkanova piespēlēm iemeta Ņikita Ahtonovs. Denijs Romanovskis atvairīja 30 sāncenšu metienus, bet Latvija nopelnīja 54 soda minūtes. Šodien pulksten 16:30 pretī stāsies Dānija.

Pulksten 19:00 laukumā dosies arī Latvijas Virslīgas klubu veidotā komanda, kura Tallinā tiksies ar mājinieci - Igaunijas valstsvienību. Vienību vada 2015. gada čempions Oļegs Sorokins, kuram palīdz 2016. gada čempions Igors Ļebedevs un hokejista karjerai punktu pielikušais Rodrigo Laviņš.

Sastāvā iekļauti deviņi "Liepājas" hokejisti, bet seši nāk no "Mogo", tostarp vārtsargs Henrijs Ančs. Ieskaitot vārtsargu Mārtiņu Raitumu, četri hokejisti ir no "Kurbada". Divi nāk no "Zemgales/LLU", bet viens - no "Prizmas". Ierindā nav Olafa Aploka, kurš sastāva nosaukšanas brīdī bija Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. Viņš no brauciena uz Igauniju atteicies personīgu iemeslu dēļ.