Metjūzs pirmais vēsturē debijā gūst četrus vārtus

© SCANPIX

Vasarā ar pirmo numuru draftētais centra uzbrucējs Ostons Metjūzs kļuvis par pirmo vēsturē, kurš Nacionālās hokeja līgas debijā guvis četrus vārtus. Tomēr tas neglāba Toronto "Maple Leafs" no zaudējuma izbraukumā – 4:5 pagarinājumā pret Otavas "Senators". Metjūzs uzņēmās atbildību arī par ielaistajiem vārtiem.

Toronto "Maple Leafs" rezultātu atklāja devītajā minūtē. Saņēmis piespēli vārtu priekšā, Ostons Mejūzs mēģināja izdarīt divus metienus, bet pirmajā reizē patraucēja pretinieka, otrajā reizē - komandas biedra nūja. Tomēr ar trešo piegājienu viņš izcēlās, izmantojot piespēli no aizvārtes.

Lai gan Otavas "Senators" divu minūšu laikā spēja izvirzīties vadībā, ar vārtu guvumu un piespēli izceļoties Ērikam Kārlsonam un Bobijam Raienam, atkal mirdzēja Metjūzs. Amerikāņu uzbrucējs pats ieguva ripu pie pretinieku zilās līnijas, tika garām kapteinim Kārlsonam un pārsteidza pieredzējušo vārtsargu Kreigu Andersonu ar metienu no šaura leņķa - 2:2.

Hat-trick tika nokārtots 21:25 minūšu laikā, turklāt tikai ar trīs metieniem. Ātrumu pa kreiso malu bija uzņēmis Morgans Railijs, taču Metjūzs pacietīgi gaidīja vārtu priekšā, saņēma piespēli un izdarīja netraucētu metienu, panākdams 3:2 Toronto "Maple Leafs" labā.

Bet pat tas nebija viss 19 gadus vecā uzbrucēja izpildījumā. Trīs sekundes līdz otrās trešdaļas beigām viņš pretuzbrukumā divi pret vienu piespēlēja Viljamam Nīlanderam, ieņēma kursu uz pretinieku vārtiem, saņēma ripu atpakaļ un kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš Nacionālās hokeja līgas debijā izcēlies ar četriem vārtiem.

Tomēr arī Otavas "Senators" bija savs varonis. Kails Turiss 47. minūtē apgriezās vārtu priekšā un panāca izlīdzinājumu 4:4, bet pagarinājuma 37. sekundē nodrošināja laukuma saimniekiem uzvaru ar 5:4. Viņš uzņēma ātrumu no aizsardzības zonas, atbrīvojās tieši no Metjūza, saņēma piespēli un trāpīja augšējā stūrī. "Tā bija mana vaina. 100%," par ielaistajiem vārtiem stāstīja Metjūzs.

2015. gada drafta pirmais numurs Konors Makdeivids izcēlās ar diviem vārtiem un vienu piespēli, palīdzot Edmontonas "Oilers", kas aizvadīja pirmo spēli jaunajā mājvietā, ar 7:4 rezultatīvā mačā pieveikt Kalgari "Flames". Abas ripas Makdeivids iemeta otrajā trešdaļā divu minūšu un 16 sekunžu laikā. Vispirms viņš pēc metiena no zilās līnijas, ripai atduroties pret apmali, bija pirmais pie atlēkušās ripas, bet tad realizēja soda metienu.

Divi vārti un viena piespēle arī Vladimiram Tarasenko, bet Sentluisas "Blues" viesos ar 5:2 apspēlēja nikno konkurenti Čikāgas "Blackhawks". Trīs bezatbildes ripas viesi iemeta noslēdzošajā trešdaļā, izceļoties 41., 59. un 60. minūtē.

Pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 2:1 pieveica Losandželosas "Kings". Vārti un piespēle centra uzbrucējam Loganam Kutūram, bet pretinieku rindās savainojums Džonatanam Kvikam, kurš pirmajā trešdaļā atvairīja 14 metienus, bet otrajā trešdaļā vairs nebija ne vārtos, ne uz rezervistu soliņa.

Svarīgākais