Ko izvēlēsies "Thrashers" - Kuldu vai Čeliosu?

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Atlantas "Thrashers" galvenajam trenerim Džonam Andersonam tuvākajā laikā nāksies no fārmkluba izsaukt kādu aizsargu. Visticamāk, tas būs vai nu debitants Artūrs Kulda vai veterāns Kriss Čelioss.

Nupat kārtējo reizi savainojumu guva vāciešu 28 gadus vecais aizsargs Kristofs Šūberts, kuram tagad nāksies izlaist vismaz trīs nedēļas. Tas savukārt nozīmē, ka šobrīd komandā palikuši vien seši aizsargi, kas jau savā starpā sadalīja minūtes aizvadītās nakts mačā pret Nešvilas "Predators" (1:2).

"Tuvākajā laikā, iespējams, kādu izsauksim, jo mums atkal ir trīs spēles četrās naktīs," teic Andersons. Visticamāk, tas būs viens no diviem maiņas partneriem Čikāgas "Wolves" vienībā Amerikas Hokeja līgā (AHL) - NHL debitants no Latvijas Artūrs Kulda vai arī 48 gadus vecais veterāns Kriss Čelioss, kurš nesen parakstīja līgumu ar "Thrashers".

Kulda pagaidām vienīgos divus mačus pasaules hokeja Mekā aizvadījis īsi pirms olimpisko spēļu pārtraukuma, kad jau paspēja izcelties ar rezultatīvu piespēli. AHL Artūrs ir pārliecinošs līderis lietderības koeficienta rādītājā (+39). Tikmēr trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs šajā sezonā AHL kluba rindās 46 mačos guvis piecus vārtus un atdevis 17 piespēles. Veterānam otrs labākais rādītājs līgā lietderības koeficientā (+34).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.