Skrastiņam uzvara un seši bloķēti metieni

Aizvadītajā naktī Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē pie panākuma tika latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētais klubs Dalasas "Stars", kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Pēc divām trešdaļām "Stars" bija iedzinēju lomā ar 0:2, taču teicami uzsāka noslēdzošo periodu, astoņu minūšu laikā iemetot trīs ripas un panākot jau 3:2 savā labā. Diemžēl pamatlaikā uzvaru zvaigznēm neizdevās nosargāt, jo trīs minūtes un 14 sekundes līdz tā beigām Aleksandrs Ovečkins guva jau savus 44. vārtus sezonā – 3:3.

Pagarinājumā nevienai no komandām precīzs metiens neizdevās, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāki bija viesi. Uzvaru "Stars" atnesa Luī Ēriksons – 4:3. Jāpiebilst, ka visā spēlē "Stars" izdarīja divreiz mazāk metienu nekā mājinieki – 26:52. Jāpiebilst, ka Dalasas komanda apturēja "Capitals" 13 uzvaru sēriju savā laukumā.

Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja 20 minūtes un 52 sekundes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja sešus pretinieku metienus, nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Citā spēlē Losandželosas "Kings", mačā nepiedaloties Raitim Ivanānam, savā laukumā ar 6:0 sagrāva Kolumbusas "Blue Jackets". Aleksandrs Frolovs guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.