Bikovs: "Varat mūs visus giljotinēt!"

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pēc zaudējuma 3:7 Kanādai olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā bija nikns uz žurnālistiem par mēģinājumiem noskaidrot sagrāves iemeslu, izsakoties, ka visi tagad gribētu redzēt, kā hokejisti tiek giljotinēti Sarkanajā laukumā.

"Ņemsim un saliksim visur giljotīnas vai karātavas. Izlasē ir 35 cilvēki. Noliksim giljotīnu Sarkanajā laukumā un visiem nocirtīsim galvas! Kāda jēga tagad meklēt vainīgos? Zaudējums ir zaudējums, un nekas nemainīsies arī ja zaudēsi 0:1," emocionāli izteicās Bikovs. Krievijas izlases galveno treneri sevišķi sadusmoja jautājums, vai rezultātu nav ietekmējis hokejistu biežā parādīšanās dažādos saviesīgos pasākumus: "Nemeklējiet to, kā nav! Jūs jau noknābājāt futbolistus! Puiši gatavojās ļoti nopietni."

Kad žurnālisti mēģināja norādīt, ka visi zaudējumi tomēr atšķiras cits no cita, Bikovs painteresējās vai viņiem azotē ir kāds akmens un ieteica ar to mest pa treneri. "Pret spēlētājiem man nav pretenziju. Viņi centās. Pašam pret sevi? Pret sevi ir pretenzijas. Katrā ziņā noteikti vēlreiz skatīšos spēli un analizēšu. Ja jau sāncenši mūs apspēlēja, kaut kas mums nesanāca, kā vajag."

Lūgts precizēt, kādas tad bijušas galvenās kļūdas, treneris tomēr atkal ķērās pie žurnālistu audzināšanas: "Nedomāju šobrīd teikt neko konkrētu. Mēģinu jums kaut ko pateikt, bet jūs mani nedzirdat! Šobrīd mēs noņemam cepures Kanādas priekšā. Viņi bija spēcīgāki. Mūsu izlases līmenis šodien izrādījās zemāks." Bikovs atkārtoja, ka nevienu spēlētāju nevainos zaudējumā un ka izlasē spēlēja labākie. "Varat nemaz negaidīt, ka meklēšu vainīgos. Paši varat meklēt un kaut ko no kaut kā izspiest. Varbūt kāds ar kādu pārgulēja, kāds ne to apēda, vēl kāds nebrauca vienā autobusā ar komandu. Zaudējuma iemesls ir cits. Kanādieši šajā mačā dominēja, un tas arī viss," Krievijas izlases treneris emocionāli pielika punktu sarunai ar žurnālistiem.