Slovākija sīvā cīņā izcīna vietu pusfinālā

Šorīt Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīrā Slovākijas izlase spraigā cīņā ar 4:3 pieveica Zviedrijas valstsvienību, kā pēdējā iekļūstot pusfinālā, kur sacentīsies ar turnīra galveno favorīti – Kanādu. Slovāki pusfinālā iekļuvušo pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē.

Par spēles favorītiem tika uzskatīti Zviedrijas hokejisti, kas pirms četriem gadiem palika nepārspēti Turīnas olimpiādē. Tomēr neskatoties uz to pirmā trešdaļa izvērtās salīdzinoši līdzīga un nevienai no komandām neizdevās izcelties ar rezultatīvu uzbrukumu.

Spēles raksturs mainījās nākamajā periodā, kad zviedri krietni vien palielināja savus apgriezienus. Zviedri saimniekoja slovāku aizsardzības zonā, taču veiksme nebija viņu sabiedrotā. Trešdaļas vidū 40 sekunžu laikā Slovākija guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Tikpat ātri zviedri spēja atspēlēties, taču pēdējo vārdu periodā tomēr teica slovāki, kuri vairākumā pēc Pavola Demitras metiena atguva vadību – 3:2.

Jāuzsver, ka slovāki uzbruka ar izcilu precizitāti – trešdaļā tika izdarīti tikai četri metieni, no kuriem mērķi sasniedza trīs!

Arī pēdējā trešdaļā iniciatīva pilnībā piederēja zviedriem, savukārt slovāki pārsvarā spēlēja uz pretuzbrukumiem. Zviedrijai iespēju bija daudz, taču tās pārsvarā tika nerealizētas. Toties slovāki trešdaļas vidū izmantoja vienu no retajām un panāca jau 4:2. Turīnas olimpisko spēļu čempioni gan pēc nepilnām 40 sekundēm vienus vārtus atspēlēja.

Pēdējā desmitminūte aizritēja ar zviedru spiedienu, tomēr slovāki vareni turējās pretī, vārtos teicami darbojās Halāks un Slovākijas vārti bija kā neieņemams cietoksnis. Pēdējā minūtē zviedri vēl nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas nedeva vēlamos augļus – slovāki izturēja un izcīnot uzvaru ar 4:3 pirmo reizi iekļuva olimpisko spēļu hokeja turnīra pusfinālā.

Turīnas čempioniem zviedriem savukārt turnīrs ir beidzies. Pusfinālā Slovākija 28. februāra rītā plkst. 4:30 sacentīsies ar Kanādu, savukārt ASV nedaudz agrāk, jau 27. februāra vakarā plkst. 22:00 mērosies spēkiem ar Somiju.