Somija uzvar čehus un iekļūst pusfinālā

Šorīt Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā Somijas valstsvienība ar 2:0 apspēlēja Čehiju, nodrošinot sev vietu sacensību pusfinālā. Somiem vārtus guva Niklass Hagmans un Valteri Filpula.

Kā jau bija sagaidāms, trešā no četrām ceturtdaļfināla spēlēm, izvērtās ļoti spraiga. Visas spēles gaitā nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara. Uz čehu pārkāpumu rēķina - pusi trešdaļas viņi pavadīja mazākumā - somi pirmajās 20 minūtēs uzbruka nedaudz vairāk, savukārt otrajā periodā vairāk darba jau bija somu vārtsargam Mikam Kiprusofam. Pēc divām trešdaļām tomēr aizvien rezultāts vēl nebija atklāts - 0:0.

Mača liktenis izšķīrās noslēdzošajā trešdaļā un čehus iegāza noraidījums - spēles 54. minūtē to par spēles laika vilcināšanu saņēma Martins Erats un Somijai bija nepieciešama nedaudz vairāk kā minūte, lai beidzot iemestu pirmos vārtus - precīzs bija Niklass Hagmans, panākot 1:0. Čehi mēģināja atspēlēties, spēles beigu daļā arī nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr šoreiz nebija lemts - somi iemeta vēl vienu ripu, šoreiz jau tukšos vārtos, izcīnot uzvaru ar 2:0 un iekļūstot pusfinālā.

Somijas pretinieki pusfinālā būs ASV, kas ceturtdaļfinālā ar identiski (2:0) rezultātu pārspēja Šveice. Savukārt Zviedrijas un Slovākijas pāra uzvarētājs spēlēs ar Kanādu, kas aizsūtīja mājās Krieviju - 7:3.