Kanādas hokeja izlase iznīcina Krieviju

© Scanpix

Šonakt Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīrā aizvadīti pirmie divi ceturtdaļfināli. Centrālajā mačā Kanādas izlase neatstāja nekādas cerības Krievijas valstsvienībai - 7:3.

ASV mokās, bet uzvar

Pirmajā spēle ASV tikai ar lielām pūlēm apspēlēja sīksto Šveici. Alpu valsts pārstāvji spēli iesāka ļoti agresīvi, bet pirmie divi periodi noslēdzās bez vārtu guvumiem (2. trešdaļas beigās amerikāņi iemeta, tomēr tas notika mirkli pēc sirēnas). 3. perioda sākumā 1:0 ASV labā beidzot panāca Zaks Parise. Intriga bija līdz pašām beigām un tikai 12 sekundes pirms mača beigām tas pats Parise ieraidīja ripu tukšos šveiciešu vārtos - 2:0. Pusfinālā ASV tiksies ar Somijas - Čehijas ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Kanāda sasit Krieviju

Lielākā uzmanība gan tika pievērsta Kanādas - Krievijas superduelim. Tiesa, no sīvas spēkošanās nekas neiznāca. Jau pēc spēlētām 13 minūtēm bija 3:0 Kanādas labā - vārti Rainam Geclafam, Denam Boilam (vairākumā) un Rikam Nešam. Dmitrijs Kaļiņins vienus vārtus atguva, taču 1. periods noslēdzās ar graujošo 4:1 Kanādas labā - Brendans Morovs iemeta ceturtos vārtus pusotru minūti pirms pirmā pārtraukuma.

Ja pēc 1. trešdaļas vēl bija domas, ka intriga varētu parādīties, tad 2. mača daļā arī tas viss izplēnēja. Pirmajās četrās 2. perioda minūtēs kanādieši ielika vēl divas ripas krievu vārtos (Korijs Perijs un Šī Vēbers) un jau pavisam nesmukais 6:1. Krievijas izlases treneris Vjačeslavs Bikovs šai brīdī neveiksmīgo Jevgeņiju Nabokovu nomainīja pret Iļju Brizgalovu, un Maksims Afinogenovs drīz guva otros Krievijas vārtus. Taču Perijs atbildēja, atslēdzot arī Brizgalova vārtus. Iedomājieties tikai - 7:2 Kanādas labā pēc 30 minūtēm jeb pusspēles!

Līdz divciparu skaitļiem gan neaizgāja, jo spēle nedaudz nomierinājās. Tai pašā 2. periodā Sergejs Gončars vairākumā padarīja rezultātu pieklājīgāku, bet 3. periodā pēc uguņošanas pirmajos divos vārti vairs netika gūti, un Kanāda triumfēja ar 7:3. Iespaidīgi! Pusfinālā Kanāda spēkosies ar Zviedrijas - Slovākijas pāra uzvarētāju.