Ružička: "Nebūtu mums Vokuna..."

Čehijas hokeja izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička pēc dramatiskās uzvaras pār Latviju atzinis, ka rezultāts varējis būt sliktāks, ja vien Čehiju vairākkārt nebūtu glābis vārtsargs Tomašs Vokuns.

Čehu lielākais hokeja portāls hokej.cz raksta, ka cīņā pret Latviju Čehijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička piedzīvojis vienus no grūtākajiem brīžiem pie valstsvienības stūres un ka pat stundu pēc laimīgās uzvaras varējis redzēt, kā viņš vārās. Čehu portāls pat raksta šādus vārdus „Ak Dievs, cik tuvu bijām kaunam!” Tāpat tiek pieminēts, ka tā nav pirmā reize, kad Čehijas komandām (ne tikai hokejā) rodas problēmas ar potenciāli vājākiem pretiniekiem – futbolā, piemēram, bijušas vilšanās pret tādām izlasēm kā Maltu un Kipru.

Ružička: „Spēle sākās pēc tā paša scenārija, kā grupu turnīrā, vienīgi toreiz iemetām četrus vārtus, tagad divus. 3. periodā pieļāvām pāris kļūdas, neizmantojām savas daudzās iespējas, turpretī latvieši savas izmantoja. Ja mēs tā spēlēsim pret somiem, mums nebūs nekādu cerību. Savā zonā bieži bijām pasīvi, glāba tikai Tomašs Vokuns. Nebūtu viņa, problēmas būtu bijušas vēl lielākas. Mums bija 50 metienu, taču guvām tikai divus vārtus [beigās bija trīs – aut.piez.]. Latvieši sajuta iespēju, un mums klājās grūti. Uz papīra vājākiem pretiniekiem nav ko zaudēt – tādos brīžos viņi spēlē labāk un labāk. Šobrīd lai mani puiši izguļas, bet pēc vakariņām mums būs saruna. Mani asistenti noteikti vēlreiz noskatīsies šo maču videoierakstā. Gribam redzēt, ko mēs īsti darījām! Mēs par to runāsim, mēs to analizēsim. Noteikti! Jāgrs? Ticu, ka uz spēli pret somiem viņš būs gatavs.”