Kanādas un Krievijas fināla Vankūverā nebūs

Kanādas zaudējums ASV (3:5) A apakšgrupas pēdējā spēlē liedzis mājiniekiem automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā. Līdz ar to Kanādai būs jāspēlē izslēgšanas spēlēs, bet ceturtdaļfinālā (ja Kanāda tajā iekļūs) tai pretī var nākt Krievija.

Pirms olimpiādes daudz tika runāts par to, ka Vankūverā finālā, visticamāk, būs pēdējo divu pasaules čempionātu fināla atkārtojums ar Krievijas un Kanādas piedalīšanos zelta medaļu likteņa izšķiršanā. Krievi savu uzdevumu izpildīja, izcīnot pirmo vietu C apakšgrupā, bet Kanāda paklupa pēdējā spēlē pret ASV – 3:5.

 

Līdz ar to kanādieši neiekļuva pa taisno ceturtdaļfinālā un rīt spēlēs ar sīksto Vācijas komandu. Reti kurš šaubās par to, ka ''kļavas lapas'' tiks galā ar Vāciju. Pēc tam olimpiādes rīkotājiem ceturtdaļfinālā jātiekas ar Krieviju, kam būs priekšrocība, jo jāaizvada par vienu spēli mazāk, tādējādi pietaupot spēkus.

 

''Mums bija iespējas, pie tam ļoti labas iespējas. Pēdējā periodā neizmantojām daudz vairākuma iespēju. Raiens Millers ASV vārtos nospēlēja lielisku spēli. Situācija, kurā pašreiz esam nokļuvuši, nav tāda, kādu vēlējāmies pirms turnīra, taču ir tā kā ir. Tālāk vairs vieglu spēļu nebūs,'' pēc zaudējuma ASV izlasei teica Kanādas uzbrucējs Sidnijs Krosbijs.

Svarīgākais