Slovākijas hokejisti pārsteidzoši apspēlē krievus

Šodien Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīrā par pārsteigumu parūpējās Slovākijas valstsvienība, kas pēcspēles metienu sērijā dramatiskā cīņā ar 2:1 pieveica galvenos turnīra favorītus krievus. Uzvaras vārti Pavola Demitras rēķinā.

Jau spēles pirmā trešdaļa apliecināja, ka Krievijai šajā spēlē tik viegli kā ar latviešiem neklāsies. Pirmajās divdesmit minūtēs slovāki pat uzbruka vairāk, tomēr rezultāts tā arī netika atklāts. Turpinājumā turnīra galvenie favorīti manāmi palielināja apgriezienus un jau otrās trešdaļas sestajā minūtē tas deva augļus - slovāku vārtu vīru Jaroslavu Halāku izdevās pārspēt Aleksejam Morozovam.

Slovāki nepadevās un apņēmības pilni uzsāka noslēdzošo trešdaļu. Vairumā gadījumu Slovākijas centienus apturēja Brizgalovs, taču šodien viņam nebija lemts palikt sausā - saspēlējoties brāļiem Hosām un Pavolam Demitram vārtus guva Marians Hosa, panākot - 1:1. Pamatlaikā uzvarētājs netika noteikts un arī pagarinājumā neviena no komandām uzvaras vārtus neguva.

Par īstu saldo ēdienu izvērtās pēcspēles metienu sēriju, kuru ar eleganto metienu atklāja Jozefs Štumpels. Aleksejs Morozovs un Pavols Demitra nebija precīzi, bet Aleksandrs Ovečkins iemetot ripu starp Halāka kājsargiem panāca līdzsvaru. Tam sekoja vēl piecas metienu sērijas, ko noslēdza aukstasinīgs Pavola Demitras metiens, atnesot Slovākijai uzvaru - 2:1.

Slovāki līdz ar to pēc zaudējuma pirmajā spēlē pret čehiem (1:3), ieskaitīja savā rēķinā pirmo uzvaru un divus punktus, bet krievi pēc pārliecinošā turnīra sākuma dabūjuši pamācošu pērienu. Tomēr tieši krievi pagaidām ir grupas līderi ar trijiem punktiem divās spēlēs. Čehiem un slovākiem ir pa diviem punktiem, bet Latvija pagaidām bez punktiem.