Krievijas hokeja izlases treneris Bikovs: "Grūtākā būs pirmā spēle"

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pirms došanās uz Vankūveru, kur rīt sāksies ziemas olimpiāde, atklāja, ka pašreiz Krievijas izlases domas ir pie pirmā mača - pret Latviju, kas, pēc trenera vārdiem, solās būt grūts.

Krievija Vankūverā būs viena no galvenajām favorītēm uz zeltu. Pēdējo divu gadu pasaules čempioni ielozēti B apakšgrupā kopā ar Latviju, Slovākiju un Čehiju. Pirmā spēle krieviem būs 17. februārī pret Latviju.

 

Pasaules čempionu galvenais treneris Vjačelsavs Bikovs atklājis, ka šobrīd turnīra kontekstā visa uzmanība koncentrēta tieši spēlei pret Latviju: ''Vankūverā pats grūtākais būs pirmā spēle. Pašreiz domājam tikai un vienīgi par maču pret Latviju.''

 

''Svarīgi ieņemt pirmo vietu grupā, lai pa taisno tiktu ceturtdaļfinālā. Ja tas neizdosies, tad liela nozīme būs katram punktam un katriem vārtiem. Šobrīd pats galvenais - tikt līdz ''play off'', pēc tam jau nekāda rēķināšana vairs nebūs nepieciešama, jo katrā spēlē būs jāuzvar,'' par turnīra izspēles shēmu prāto Bikovs.

 

Trenerim neizbēgami tika adresēts jautājums par iespējamo spēli pret Kanādu, uz ko Bikovs atbildēja, ka līdz Kanādai vēl jātiek, piebilsdams, ka, šo divu komandu spēkošanos arī olimpiādē gaida visa pasaule.