Lietuvas hokeja klubs "Vētra" KHL startēs jau nākamsezon

Nesen Lietuvā nodibinātā hokeja kluba "Vētra" vadība parakstījusi nodomu protokolu ar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vadību, kas paredz kluba dalību čempionātā jau nākamajā sezonā.

Pagājušā gada novembra sākumā preses konferencē tika pavēstīts par kluba oficiālu nodibināšanu. Toreiz pirmo reizi oficiāli tika pavēstīts, ka komandas vārtsargs būs pieredzējušais Latvijas valstsvienības hokejists Sergejs Naumovs. "Vētra" fārmklubs būs Elektrēnu "Energija", kas šobrīd startē Latvijas čempionātā, bet nākotnē varētu startēt spēcīgākā līgā. "Vētra" trenēsies Viļņas "Utenos", bet spēlēs "Siemens" arēnā. Tiek pieļauts, ka nākotnē Viļņā tiks celta jauna arēna. "Vētra" KHL varētu nomainīt kādu no nopietnās finansiālās grūtībās nonākušajiem klubiem - Toljati "Lada" vai Čehovas "Vitjaz".

Līgas vadība un klubs parakstījuši nodomu protokolu un tagad "Vētrai" ir laiks līdz 1. aprīlim, lai iesniegtu līgai visas finansiālās garantijas par iespējām startēt jau nākamajā sezonā. Jau minētajā prese konferencē izskanēja informācija, ka algās "Vētra" plāno tērēt 20 miljonus litu (aptuveni četri miljoni latu), bet kopējais kluba budžets būšot ap 14 miljoniem dolāru. No tiem gan viens tikšot nodots futbola kluba rīcībā, bet viens hokeja fārmklubam.