Bārtulim +1 "Flyers" uzvarā

Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu, palīdzot savai Filadelfijas "Flyers" izbraukumā ar 3:2 papildlaikā pārspēt Ņūdžersijas "Devils" vienību.

Starts veiksmīgāks padevās mājiniekiem - jau 45. mača sekundē Treiviss Zajacs izvirzīja "velnus" vadībā ar 1:0, bet astoņas minūtes un vienu sekundi pēc spēles sākuma kanādiešu veterāns Robs Nīdermaijers guva savus septītos vārtus šosezon, dubultojot mājinieku pārsvaru (2:0). Tomēr nepagāja ne minūte un pirmās trešdaļas viducī Ārons Ašams vienus vārtus "lidotājiem" atguva - 1:2.

Nevarētu teikt, ka mačs bija ļoti skatāms - komandas daudz dzīvojās pa laukuma vidusdaļu un vārtiem uzbruka salīdzinoši maz. Vienā no šādām reizēm otrajā trešdaļā Džefs Kārters panāca izlīdzinājumu - 2:2. Pēdējā trešdaļā mājinieku spiediens palielinājās vairākkārt (metienu attiecība 7:1 par labu "Devils"), taču rezultātu tas nedeva, un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti. Tomēr līdz pēcspēles metienu sērijai spēle nenonāca, jo uzvarētājs noskaidrojās pusotru minūti pirms papildlaika beigām, kad precīzs raidījums padevās Saimonam Ganjē - 3:2.

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis uz ledus pavadīja 15 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu, jo laukumā atradās savas komandas pirmo vārtu gūšanas brīdī.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.