Bārtulis: "Centīsimies parādīt labāko sniegumu"

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" aizsargs Oskars Bārtulis īsi pirms Olimpiskajām spēlēm Vankūverā atzinis, ka viņam būs ļoti interesanti uzspēlēt pret tādām hokeja zvaigznēm kā Jevgēņijs Malkins, Aleksandrs Ovečkins un Iļja Kovaļčuks.

"Tas mums būs ļoti liels izaicinājums. Kad spēlēju pret Pitsburgas "Pnguins", laukumā redzu Jevgeņiju Malkinu. Olimpiādē mēs redzēsim visas zvaigznes kopā, arī Aleksandru Ovečkinu un Iļju Kovaļčuku. Tā mums būs milzīga pieredze," īsi pirms pievienošanās Latvijas izlasei ASV medijiem atzinis Oskars Bārtulis.

 

"Manuprāt, katra izlase centīsies parādīt visu uz ko ir spējīga un to pašu varu teikt par Latvijas izlasi," pauž latviešu hokejists, kurš atzinis, ka pagaidām nav informēts ar kuru no aizsargiem viņam kopā būs jāspēlē. "Latvijas izlasē jau ir labi iespēlētas uzbrucēju maiņa un pagaidām nezinu ar kuru no aizsargiem man būs jāspēlē vienā pārī."

 

Uz jautājumu, kāpēc NHL nespēlē vairāk Latvijas hokejistu, Bārtulim ir savs uzskats. "Latvijā ir vairāki 25, 26 gadus veci hokejisti un viņiem ir grūti šeit nokļūt. Ja uz Ziemeļameriku jaunie hokejisti atbrauc no tik mazas valsts kā Latvijas, tad ceļš uz NHL jāsāk ar junioru līgām. Pēdējā laikā jaunajiem spēlētājiem ir labas iespējas nopelnīt labu naudu spēlējot KHL, tāpēc motivācija nav tik liela."

 

Nākamo spēli NHL Bārtuļa pārstāvētā "Flyers" komanda aizvadīs naktī no trešdienas uz ceturtdienu, kad tiksies ar Ņūdzērsijas "Devils" vienību.