Ķēniņam 12 minūtes ''Canucks'' uzvarā

© SCANPIX

Kriss Higinss un Raiens Geclafs Foto: AP/Scanpix 2:1 PM Canucks – Ducks 12.55 -3.75 22.65 Turnīra tabula:Turnīra tabula: NHL 15/16 "Canadiens" Ziemas klasikā 67 tūkstošu klātbūtnē sagrauj Bostonu (27) Grandiozie hokeja svētki Ziemas klasikā - Bostona pret Monreālu (41) "Hurricanes" aptur Vašingtonas deviņu uzvaru gājienu (2) Girgensonam un "Sabres" neizdodas atspēlēties pret "Islanders" (15) Girgensonam vārti un piespēle pret ''Capitals'' (12) Girgensons: "Paveicās, ka ripa nokrita man priekšā" (16) Bernjē atvaira 39 metienus, "Maple Leafs" beidzot uzvar "Penguins" (2) NHL nedēļas atvairījumos divreiz izceļas "Blue Jackets" soms NHL labākie vārtu guvumi aizvadītajā nedēļā Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas turnīrā norisinājās viena spēle. Vankūveras ''Canucks'' sastāvā atgriezās latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet viņa pārstāvētā komanda ar 2:1 pēcspēles metienos pieveica Anaheimas ''Ducks''.

29. decembra ''Canucks'' spēlei (0:5) pret Losandželosas ''Kings'' Ronalds Ķēniņš netika pieteikts, bet šonakt atgriezās Vankūveras sastāvā. Ronalds laukumā pavadīja 12 minūtes, no kurām visas vienādos sastāvos, un izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem.

Vankūvera savā laukumā pret ''Ducks'' nonāca iedzinējos spēles otrā perioda astotajā minūtē, bet punktu nodrošināt izdevās trešā perioda vidusdaļā, kad Kristofers Tenavs izdarīja metienu no zilās līnijas, un ripa veiksmīgi atrada ceļu vārtos - 1:1. Papildlaika piecās minūtēs rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā vienīgais veiksmīgais izgājiens padevās Aleksam Barovam, un ''Canucks'' uzvarēja ar 2:1.

Austrumu konferencē Vankūvera ar 39 punktiem 39 spēlēs atrodas izslēgšanas spēles garantējošajā astotajā vietā, bet tikpat punktu ir arī Kolorādo ''Avalanche''. Līdere Austrumos ar 59 punktiem ir Dalasas ''Stars''.

Tikmēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) atgriezīsies latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš kopš 18. decembra izsaukšanas uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas ''Lightning'' tā arī nav spēlējis, visus mačus pavadot aiz pirmā numura Bena Bišopa muguras.

Pretējā virzienā dosies krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš AHL ieguva spēļu praksi, kamēr Gudļevskis nav spēlējis kopš 9. decembra, kad AHL turnīrā Sirakjūzas ''Crunch'' ar 2:6 zaudēja ''Wilkes-Barre/Scranton Penguins'', un latvietis ielaida sešas ripas. 23 gadus vecais Gudļevskis šosezon "Lightning" vārtos aizvadījis vienu maču - 24. oktobrī pret Čikāgas "Blackhawks" komandu, kad tika piedzīvots zaudējums papildlaikā ar 0:1. Latvietis šajā mačā atvairīja 31 metienu un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Svarīgākais