Ivanānam kautiņš, karaļiem "uzvara"

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) čempionātā šorīt uzvaru izcīnīja Raita Ivanāna klubs Losandželosas "Kings", kas savā laukumā sīvā cīņā ar 6:4 pieveica Anaheimas "Ducks". Ivanāns kārtējo reizi šosezon izvicināja dūres.

Pirmā trešdaļa noslēdzās 1:1, bet turpinājumā krietni vien labāk spēlēja "karaļi", līdz trešās trešdaļas sākumam panākot pat 4:1. Sešu minūšu laikā gan šis pārsvars tika izsēts, tomēr uzvaru izdevās gūt – uzvaras vārti 55. minūtē Dastina Brauna rēķinā. Savukārt pēdējā ripa tika iemesta losandželosiešiem spēlējot vairākumā – 6:4.

Raitis Ivanāns laukumā pavadīja trīs minūtes un 48 sekundes, izpildīja divus spēka paņēmienus, nopelnīja piecas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu – mīnus viens. Jau mača otrajā minūtē Raitis izvicināja dūres ar Džordžu Perosu. Portālā hockeyfights.com aptuveni 50% lietotāji uzvaru atdevuši Ivanānam, tikai nedaudz vairāk kā 6.% - Parosam. Interesanti, ka Ivanāns un Paross izkāvās jau pirms dažām dienām "Kings" un "Ducks" iepriekšējā savstarpējā spēlē.

Dalasas "Stars" izbraukumā ar 1:2 atzina Kolumbusas "Blue Jackets" pārākumu. Pēc divām trešdaļām "zvaigznes" zaudēja ar 0:1. Otros vārtus ielaida minūti un astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču jau pēc 21 sekundes spēja vienus vārtus atgūt. Diemžēl atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās – 1:2.

Kārlis Skrastiņš spēlēja 16 minūtes un 43 sekundes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.