Daugaviņš: "Ceru, ka spēsim pārsteigt hokeja pasauli"

Tuvojas Vankūveras olimpiskās spēles, kurās piedalīsies arī Latvijas hokeja izlase un tās uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Divas nedēļas pirms Olimpiādes atklāšanas Kaspars portālam Sportacentrs.com atklāja, ko cer sasniegt Vankūverā.

"Olimpiādi gaidu ar lielu nepacietību, jo tas ir lielākais sporta notikums pasaulē. Arī Latvijas hokeja tas ir nozīmīgs notikums, tāpēc esmu priecīgs, ka varēšu pārstāvēt savu valsti Olimpiskajās spēlēs. Vēlamies pierādīt, ka varam cīnīties ar pasaules labākajām hokeja valstsvienībām," atzina Latvijas izlases uzbrucējs.

 

Daugaviņš uzsvēra, ka būtiski ir arī pašam nodemonstrēt labu sniegumu: "Pats gribu nospēlēt labi, jo uz mani skatīsies arī Otavas pārstāvji – ko spēju izdarīt pret Nacionālās Hokeja līgas (NHL) zvaigznēm. Protams, cīnīsimies katrā spēlē un ceru, ka spēsim pārsteigt hokeja pasauli. "

 

Šogad Kaspars debitēja arī NHL, taču kā pats uzsver, tad kļūt par stabilu līgas spēlētāju nebūt nebūs vienkārši: "NHL ir līga, kur diezgan grūti iekļūt un nostabilizēties, jābūt gan labam spēlētājam, gan jāatrodas īstajā laikā un vietā. Pēc debijas NHL sapratu, ka varu tur spēlēt. Mērķis ir tur noturēties, bet daudz jāstrādā un jāizmanto dotās iespējas. Jāstrādā pie fiziskās spēles, jo, ja tikšu NHL, tad tikai kā melnā darba darītājs – pirmajās divās maiņās ir spēlētāji ar milzīgu talantu."

 

"Šis man ir pēdējais līguma gads un par nākamo sezonu tā īsti vēl nav domāts. Jānospēlē labi šī sezona, tad arī labas lietas var notikt. Ja nekādas izmaiņas Otavas sistēmā nenotiks, neredzu jēgu spēlēt Amerikas Hokeja līgā (AHL), tāpēc iespējams būs jāpieņem nopietns lēmums. Tiesa, kamēr vien būs iespēja cīnīties par vietu NHL, es to izmantošu, jo uz to esmu gājis visu dzīvi un negribas apstāties," noslēdza Daugaviņš.