Lipmans: "Dievs dod, lai Masaļskim olimpiādē nebūtu savainojumu"

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar Sportacentrs.com pauda cerību, ka Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Edgars Masaļskis varēs piedalīties visās spēlēs olimpiādē, pretējā gadījumā būs lielas problēmas.

Vakar tika publiskots Latvijas hokeja izlases delegācijas sastāvs braukšanai uz Vankūveras olimpiādi. Šajā sarakstā nebija iekļauts vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks, kas hokeja sabiedrībā izraisīja izbrīnu.

 

LHF prezidents Kirovs Lipmans skaidro situāciju: ''Aleksandrs Ragoza (''Liepājas Metalurga'' direktors) un Jurijs Silovs (Maskavas nama direktors) iekļauti delegācijas treneru un tehniskā personāla sastāvā, jo palūdza to. Viņi uz Vankūveru dosies par saviem līdzekļiem. Vasiļonoku nebija jēgas iekļaut delegācijā, jo mums nav trīs labu vārtsargu, kuri jātrenē. Delegācijā ir tikai astoņas vietas, visiem nepietiek.''

 

Lipmans apstiprināja, ka Vasiļonoks tomēr brauks uz Vankūveru, taču ne trenera statusā. LHF prezidents cer, ka Edgars Masaļskis varēs piedalīties visās spēlēs, jo nopietnu aizstājēju viņam diemžēl neesot: "Dievs dod, lai ar Masaļski nekas slikts nenotiktu.''

 

Sergeja Naumova situāciju Lipmans raksturoja sekojoši: ''Ļoti slikti, ka viņš tomēr nav atradis klubu!'' Kirovs piebilda, ka 2. februārī izlases treneriem būs tikšanās, kurā tiks apspriests sastāva jautājums, un iespējamas izmaiņas sastāvā, taču vārtsargus tas neskaršot, jo neesot jau ko likt Naumova vietā. ''Lai Sergejs brauc! Viņš to ir pelnījis,'' piebilda Lipmans.

Svarīgākais