Bārtulim un "Flyers" zaudējums pret "pingvīniem"

Zaudējumu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) svētdienas vakarā piedzīvoja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers", kas savās mājās atzina Pitsburgas "Penguins" pārākumu ar rezultātu 1:2.

Lai arī mājinieki pirmie izvirzījās vadībā jau sestajā mača minūtē pēc Džefa Kārtera vārtu guvuma vairākumā, tuvojoties pirmās trešdaļas izskaņai vairākuma iespēju izmantoja arī pitsburgieši - Sergejs Gončars guva savus astotos vārtus šajā sezonā, panākot izlīdzinājumu (1:1).

Kopumā pirmās 20 minūtes pagāja asā spēlē ar daudz noraidījumiem un arī kautiņu pēdējā trešdaļas minūtē. Otrajā trešdaļā aktīvāk vārtiem uzbruka viesi, taču rezultātu nespēja mainīt, taču pēdējās 20 minūtēs "Penguins" tas izdevās. 19. pēdējās trešdaļas minūtē Mets Kuks, izmantojot "Penguins" vairākumu, otro reizi spēlē lika kapitulēt Rejam Emerijam, un šoreiz tā bija arī izšķiroša reize - 1:2.

Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis "Flyers" rindās uz ledus pavadīja 14 minūtes un 24 sekundes, izdarīja vienu metienu, kas lidoja garām vārtiem, divas reizes kļūdījās, izdarīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.