Skrastiņam piespēle un pieci bloķēti metieni, bet zaudējums

Teicamu maču Nacionālājā Hokeja līgā (NHL) aizvadot latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam, Dalasas "Stars" aizvadītajā naktī izbraukumā tomēr nespēja uzveikt Vankūveras "Canucks" - 3:4.

Mājinieki pirmie izvirzījās vadībā spēles 15. minūtē, bet jau mirkli vēlāk pēc Skrastiņa piespēles vārtus guva Lū Eriksons, izlīdzinot rezultātu - 1:1. Otrās trešdaļas viducī dalasieši pirmo reizi izvirzījās vadībā (2:1), bet minūti pirms trešdaļas beigām "Canucks" atkal izlīdzināja rezultātu. Pēdējās 20 mača minūtēs krietni veiksmīgāki izrādījās mājinieki, kas guva divus vārtus, kamēr "Stars" uz to spēja atbildēt ar vieniem, līdz ar to pie uzvaras tika "Canucks" - 4:3.

Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš uz ledus pavadīja 20 minūtes un desmit sekundes, izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli (septītā šajā sezonā) un pieciem bloķētiem metieniem, taču palika ar neitrālu lietderības koeficientu, jo laukumā atradās ne vien komandas pirmo vārtu gūšanas brīdī, bet arī trešo zaudēto vārtu laikā. Šosezon Skrastiņa kontā līdz šim deviņi rezultativitātes punkti (2+7).

Citā spēlē cita Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" savās mājās ar rezultātu 2:0 apspēlēja Ņujorkas "Rangers". Oskars uz ledus pavadīja 11 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izēlās ar diviem metieniem, kas tika nobloķēti, kā arī neitrālu lietderības koeficientu. Uzbrucējs Raitis Ivanāns netika pieteikts Losandželosas "Kings" spēlē pret Bufalo "Sabres" (veselība), savukārt Artūra Irbes trenētais vārtsargs Hosē Teodors ielaida trīs ripas savos Vašingtonas "Capitals" vārtos, kas principiālo konferences pretinieku duelī netraucēja uzveikt Pitsburgas "Penguins" - 6:3. Aleksandram Ovečkinam divas ripas, Sidnijam Krosbijam - viena.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.