Bārtulis uzvar un uzlabo lietderības koeficientu

Beidzot pie pozitīva lietderības koeficienta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē ticis Oskars Bārtulis, kad latviešu aizsarga Filadelfijas "Flyers" aizvadītajā naktī ar rezultātu 5:3 mājās apspēlēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Džefa Kārtera vārti pēc pirmās trešdaļas ļāva mājiniekiem būt vadībā, otrajā vispirms pārsvars tika dubultots, bet tad jau līdz 11. minūtei Kolumbusas hokejisti bija panākuši izlīdzinājumu (2:2). Tomēr otrās trešdaļas otra puse atkal izvērtās par labu mājiniekiem - Kārters vēlreiz izvirzīja vadībā "Flyers", bet minūti pirms beigām jau 4:2. Pēdējās divdesmit minūtēs komandas apmainījās vārtu guvumiem, līdz ar to mača beigu rezultāts 5:3 Filadelfijas kluba labā.

Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis uz ledus sabija 13 minūtes un 33 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, pieļāva divas kļūdas piespēlēs, taču laukumā atradās trīs vārtu gūšanas brīdī (pirmo divu un pēdējā), līdz ar to sapelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+3).

Citā mačā uzbrucējs Raitis Ivanāns nospēlēja piecas minūtes un 25 sekundes, izdarot vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, taču latvieša pārstāvētā Losandželosas "Kings" ar 1:5 mājās piekāpās Sanhosē "Sharks". Artūra Irbes vārtsargu trenētā Vašingtonas "Wizards" ar Teodoru vārtos savā laukumā apspēlēja Detroitas "Red Wings" - 3:2.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.