Dārziņš spēlē ar Austriju savainojies; izlaiž treniņu

© F64

Latvijas hokeja izlase pēc vienas dienas pārtraukuma šodien Prāgā aizvadīja treniņu uz ledus, gatavojoties spēlei ar Francijas valstsvienību. Uz ledus bija visi mūsu hokejisti, izņemot Lauri Dārziņu, kuram ir neliels savainojums.

Lauris spēlē ar austriešiem guvis savainojumu. Pagaidām par viņa dalību mačā skaidrības nav, gala vārds būs ārstiem un pašam Laurim. Mūsu līdera (sešās spēlēs trīs gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles) iespējamā nespēlēšana varētu ieviest korekcijas arī uzbrucēju trijniekos, par kuriem treneri šodien vēl nevēlējās runāt.

Jau vēstīts, ka vakar Latvijas izlase treniņu uz ledus neaizvadīja. Pēcpusdienā paviesojās Latvijas vēstniecībā, bet pārējā laikā atjaunoja spēkus pēc divām spēlēm divās dienās. Vakar kļuva zināms, ka Latvijas hokeja izlasei otrdien izšķirošajā spēlē pret Franciju nāksies iztikt bez aizsarga Aleksandra Jerofejeva, kuram piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Mūsu komandas treneris Kārlis Zirnis atklāja, ka Disciplinārās komisijas sēdē nav bijušas daudz iespējas lēmumu apstrīdēt. „Apskatījām epizodi no vairākiem rakursiem. Pārkāpums tur bija,” īss bija Zirnis.

Tikmēr Jerofejeva vietā pārī ar Krišjāni Rēdlihu šodien tika iespēlēts Māris Jass. „Mēs visi esam profesionāļi, neko nevar darīt, tā tas vienkārši ir. Jāpieņem esošie noteikumi un jācīnās tāpat,” pauda Krišjānis.

Cīņā par vietas saglabāšanu svarīga spēle arī Latvijas izlases kontekstā ir cīņa starp Vācijas pret Austrijas valstsvienībām. „Mačam noteikti sekošu, klātienē gan negatavojos to apmeklēt, situāciju turnīra tabulā zinu, mums vajag Vācijas uzvaru,” teica Rēdlihs.

Sports

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ceturtdien Igaunijā izcīnīja uzvaru profesionālās tūres (BPT) "Futures" sacensību pamatturnīra pirmajā mačā, kamēr dāmu duets Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, tiekot pie viena panākuma divās cīņās, iekļuva izslēgšanas spēlēs.