Daugaviņš debitē NHL, "Senators" uzvar

© Scanpix

Savu debijas spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Pirmajā mačā Kaspars bija gana aktīvs un palīdzēja savai komandai Otavas „Senators” tikt pie panākuma pret Ņujorkas „Rangers” – 2:0.

21 gadu veco Kasparu Daugaviņu NHL draftēja jau 2006. gadā, taču debijas mačs hokeja Mekā viņam iznāca aizvadītajā naktī, kad Otavas „Senators” viesojās Ņujorkā. Tikai dienu iepriekš Kaspars tika izsaukts no AHL kluba un ne tāpēc, lai pasēdētu uz soliņa.

Savā pirmajā spēlē mūsu hokejists bija gana aktīvs. Nospēlētajās astoņās minūtēs un 26 sekundēs viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un izdarīja divus spēka paņēmienus. Jāpiemin, ka jau pašā spēles sākumā Kaspars varēja nopelnīt arī pirmo rezultativitātes punktu, tomēr komandas biedra mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Kopumā „Senators” šis mačs izdevās - pateicoties spēles pašā izskaņā gūtajiem vārtiem (izcēlās Kriss Kampoli un Kriss Kellijs), viesi uzvarēja ar 2:0. Tāpat jāizceļ arī vārtsarga Maika Brodēra veikums – 32 atvairīti metieni. Arī viņš (tāpat kā Daugaviņš) uz šo maču tika izsaukts no Otavas fārmkluba Bingemptonas „Senators”. Nākamā spēle Otavas komandai plānota naktī no sestdienas uz svētdienu pēc Latvijas laika Monreālā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.