Ķēniņam astoņi spēka paņēmieni uzvarā pār Bostonu

© scanpix

Ronalds Ķēniņš aizvadījis savu sesto spēli Nacionālajā hokeja līgā, palīdzot Vankūveras „Canucks” ar 5:2 pārspēt Bostonas „Bruins”. Ar rezultativitātes punktiem latviešu uzbrucējs neizcēlās, taču nospēlēto 12 minūšu laikā pielietoja astoņus spēka paņēmienus.

Vankūveras „Canucks” jau spēles pirmajās piecās minūtēs ieguva divu vārtu pārsvaru, turklāt abus vārtus bija guvis Šons Matiass. Vienus vārtus Patrīss Beržerons gan paspēja atgūt, taču otrajā periodā sezonas 21. vārtus guva Radims Vrbata, bet 47. minūtē „hat-trick” noformēja Matiass. Janiks Hansens vēl raidīja ripu tukšos vārtos, un gala rezultātā Vankūverai savā laukumā pārliecinoša uzvara ar rezultātu 5:2.

Ronalds Ķēniņš laukumā pavadīja 11:50 minūtes un izdarīja divus metienus pa vārtiem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu. Lai arī punktus latviešu uzbrucējs neguva, viņš atzīmējās citā kategorijā, proti, pielietoja astoņus spēka paņēmienus, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā un visā spēlē. „Canucks” kopumā veica 19 spēka paņēmienus.

Vankūveras komandai šī bija otrā uzvara pēc kārtas un nākamā spēle tiks aizvadīta jau rīt pret Kalgari „Flames”.

Uzvaru izcīnīja arī Čikāgas „Blackhawks”, kura ar 3:1 pārspēja Ņūdžersijas „Devils”. Slovāku uzbrucējs Marians Hosa guva vārtus jau ceturtajā spēlē pēc kārtas, turklāt visi trīs Čikāgas vārti gūti trešajā periodā.

No 0:2 prata atspēlēties Sanhosē „Sharks”, kura pēdējos divos periodos pret „Coyotes” guva četrus bezatbildes vārtus un uzvarēja 4:2, savukārt pārspēts netika Kari Lehtonons, kuram sausā spēle pret Floridas „Panthers”. Dalasas „Stars” abus savus vārtus guva pirmajā periodā (2:0), bet intrigas ziņā daudz aizraujošāka spēle izvērtās Kolumbusā, kur vietējā „Blue Jackets” pamatlaika pēdējās 12 minūtēs atspēlējās no 1:3, bet papildlaikā uzvaru pār „Flyers” izrāva Artjoms Aņisimovs (4:3).