Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensona ripa sagādā ciešanas skatītājam

© Viktors Gilickis, kp.ru

Pasaules hokeja čempionātā Minskas iedzīvotājs Jans Gavrilovs cieta no ripas, ko raidīja Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons. Spēles apmeklētājs guva smagu galvas traumas un mēnesi pavadīja slimnīcā. Cietušais saņēma divas kompensācijas - kopumā aptuveni 2274 eiro, pirmdien informē baltkrievu portāls.

Incidents notika 13. maija mačā starp Latviju un Kazahstānu (5:4). Otrā perioda beigās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izmeta ripu ārpus laukuma, un tā trāpīja līdzjutējam pa pieri.

"Neteikšu, ka esmu hokeja fans. Draugs dabūja biļetes, nolēmām jautrā kompānijā apmeklēt spēli - vienalga kādu, vienkārši gribējās piedalīties šajos svētkos un izjust atmosfēru," atceras Jans Gavrilovs. "Sekundes daļa, sāpju uzplaiksnījums, pieliku roku pie galvas un jutu, ka tā ir asinīs."

Cietušais tika nogādāts slimnīcā, kur tik diagnosticēta galvaskausa-smadzeņu trauma: smadzeņu satricinājums, šķelta brūce un pieres kaula lūzums. Mēnesi pavadīja slimnīcā, bet neviens hokeja funkcionārs par viņu nepainteresējās. Pēc izrakstīšanas cietušais pieprasīja kompensāciju no Baltkrievijas hokeja federācijas, kas samaksāja 590 eiro. Vēlāk viņš iesniedza prasību tiesā pret čempionāta rīkošanas direkciju, un tiesa piesprieda 30 miljonus baltkrievu rubļu (apmēram 1684 eiro).

Pasaules čempionāts Minskā risinājās 2014. gada 9.-25. maijā. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas izlase izcīnīja zelta medaļas, bet tikmēr Latvijas valstsvienība ierindojās 11. vietā.